It-folk har ikke tid til efteruddannelse

It-folk har stadig for travlt til at holde deres kompetencer opdateret og op til 90 procent erstatter efteruddannelse med sporadiske selvstudier. Ledelsen svigter sit ansvar, lyder kritikken.

Der er stadig mangel på kvalificeret it-arbejdskraft, og derfor har medarbejderne mere end rigeligt at se til. Så er det svært at hive en hel dag eller uge ud af en presset kalender for at tage på kursus. Det betyder at for få modtager efteruddannelse og de videnhungrende konsulenter og teknikere selv må læse på lektien i deres fritid.

Det bekræftes af kursusfirmaet Crayon Danmark, der nu forsøger at tiltrække de travle it-folk med en række nye modulopbyggede kurser.

»Ni ud af ti it-konsulenter og teknikere i Skandinavien læser sig selv til ny viden, fordi de ikke har tid til at videreuddanne sig. Derfor har vi lanceret et nyt kursuskoncept, der passer til en travl hverdag, hvor et større kursus kun tager fem dage og tages efter arbejde kl. 16-20,« siger adm. direktør Poul-Erik Jørgensen fra Crayon Danmark, der er i samarbejde med Blueworkers tilbyder kurser i Microsoft Dynamics og software fra sikkerhedsfirmaet Symantec.

Ifølge nordisk direktør Jan Skelbæk fra Symantec er den manglende efteruddannelse primært et ledelsesmæssigt problem.

»Så længe forretningen går godt og der er mangel på teknikere og konsulenter prioriteres kortsigtet indtjening højere end de langsigtede investeringer i efteruddannelse. Selv på forretningsområder, hvor man lever af sin viden,« siger Jan Skelbæk.

Han mener, at uddannelse er selve fundamentet for en videnbaseret virksomhed.

»Kompetencer skal vedligeholdes og opdateres, hvis man som konsulent og som virksomhed vil holde sin markedsværdi,« siger han.

Ikke kun it-branchen halter bagefter på efteruddannelses-området. Der er i stigende grad tale om et samfundsmæssigt problem inden for alle fag, viser tal fra Danmarks Statistik.

Kursusaktiviteten på offentlig godkendte voksen og efteruddannelser er således faldet fra 61.900 til 50.300 årselever fra 2005 til 2007, svarende til en tilbagegang på 11.600 årselever (19 procent).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere