IT-chefer snydes for direktionspladser

Kun fem procent af IT-cheferne i de største danske virksomheder indgår i den øverste ledelse, direktionen. I Sverige er tallet hele 30 procent, men det kan forklares med, at der er flere store virksomheder i Sverige end i Danmark, mener foreningen Dansk IT.

Stort set ingen danske IT-chefer sidder med omkring magtens runde mødebord, når direktionerne i landets virksomheder udstikker strategier og mål for fremtiden.

Rent faktisk er det kun fem procent af IT-cheferne, der selv indgår i direktionen, viser en undersøgelse foretaget blandt de 500 største virksomheder af konsulentfirmaet PLS Rambøll.

Antallet er endda faldet i forhold til en tilsvarende undersøgelse i 2000, hvor ni procent af IT-cheferne sad med ved direktionsbordet.

Endnu større bliver kontrasten, hvis man kigger over på den anden side af Øresund, hvor målinger viser, at stort set hver tredje - 30 procent - af de svenske IT-chefer er med i direktionerne.

Mest fokus i store virksomheder

Det er dog ikke nødvendigvis fair at sammenligne mellem Danmark og Sverige, mener formanden for Dansk IT (tidligere Dansk Dataforening), Per Buchwaldt:

- IT-problemstillingerne er klart nok vigtigere for store virksomheder end for mindre, og eftersom der er store forskelle i erhvervsstrukturen mellem Danmark og Sverige, hvor svenskerne har de største virksomheder, så er der ikke noget usædvanligt i de tal, mener Per Buchwaldt.

- Det væsentligste er, at IT kommer på direktionens dagsorden. Man kan ikke slutte, at direktionen ikke diskuterer IT-spørgsmål, hvis ikke der sidder en IT-chef med i direktionen, fortsætter han.

Grotesk i forhold til IT-investeringer

Hos Symantec, der blandt andet rådgiver virksomheder om IT-sikkerhed, undrer man sig til gengæld over tallene.

Symantecs nordiske direktør, Petter Lautin, finder undersøgelsens resultater groteske i forhold til de IT-investeringer, der ellers finder sted i Danmark:

- IT-sikkerhed handler om at beskytte de milliardstore IT-investeringer, og derfor burde den daglige IT-drift og sikkerhed være repræsenteret i koncerndirektionerne, siger Petter Lautin.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere