Sonofon lun på ledig 3G-licens

Med Telias køb af Orange er der en 3G-licens i overskud. Den vil Sonofon nu have fingre i.

Danmarks andetstørste teleselskab, Sonofon, øjner nu en chance for at komme med på 3G-vognen efter Telias køb af Orange Danmark. I dette partnerskab er der nemlig kommet en 3G-licens i overskud. Selvom Sonofon tidligere har forsikret at de klarede sig fint uden, så lægger selskabet nu ikke skjul på, at det er interesseret i den ledige licens.

»Vi har hele tiden været interesserede i en licens, og det er vi stadig. Og dette gør det nok nemmere for os at få den,« siger Sonofons pressechef, Bo Heimann, til Berlingske Tidende.

Sonofon stod tilbage med håret i postkassen i 2001, da de fire danske 3G-licenser blev uddelt. De gik istedet til 3, TDC, Orange og Telia, der hver især betalte godt 950 millioner kroner for en licens. Her oven i kommer udgifterne til udbygningen af et 3G-net. 3 er i dag den eneste, der har et 3G-netværk i drift herhjemme, men de øvrige licensindehavere forventes at være på trapperne inden årets udgangen. Her er de nemlig forpligtiget til at dække 30 procent af befolkningen med 3G-netværk.

Telia/Orange skal nu forhandle med IT- og Telestyrelsen om vilkårene for at aflevere 3G-licensen tilbage. I følge de oprindelige vilkår vil det koste et selskab knap 220 millioner kroner at returnere licensen. Licensbetalingen på 950 millioner kroner er skruet sammen af en udbetaling på omkring 230 millioner kroner og et årligt afdrag over 10 år på omkring 71 millioner kroner. I følge vilkårene skal et selskab betale tre års afdrag for at slippe af med licensen.

Telias køb af Orange giver også en almindelig GSM-licens i overskud. I dag har TDC, Sonofon, og Telia/Orange, deres egne netværk. Den overskydende GSM-licens kunne åbne op for at en stor udenlandsk spiller som Vodafone eller Deutsche Telecom kunne etablere sig med eget net i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere