Helge Sander: I orden med Windows-tvang

Videnskabsminister Helge Sander blåstempler, at kun studerende med Windows-software kan få adgang til en offentlig hjemmeside med information om tilmelding til videregående uddannelser.

Unge mennesker, der planlægger at fortsætte studierne på de danske universiteter, handelshøjskoler og lignende, skal starte med at kontrollere om de har det rigtige software på deres computer til overhovedet at komme i nærheden af oplysninger om de videregående uddannelser.

Hjemmesiden for Den Koordinerede Tilmelding (KOT) er nemlig kun tilgængelig for dem, der kører Microsofts Windows-styresystem. Dermed må folk med blandt andet Apple og Linux-systemer kigge langt efter informationer om universitetsverdenen og hvordan man bliver optaget i den forjættede verden.

Og sådan skal det fortsætte med at være et stykke tid endnu. Det fastslår videnskabsminister Helge Sander i et svar til de radikales Morten Helveg Petersen, der gik i kødet på ministeren, efter at IT-avisen ComON den 19. juni beskrev forskelsbehandlingen.

Ministeren har undersøgt sagen hos sin kollega, undervisningsminister Ulla Tørnæs, og fået oplyst, at KOT-hjemmesiden blot er en midlertid løsning, indtil Undervisningsministeriet næste år åbner en egentlig internetportal med adgang for alle. Dette års løsning med adgang for en udvalgt skare, er valgt for at kunne indsamle erfaringer forud for lanceringen af portalen næste år.

Fuldmægtig Liselotte Nielsen i Uddannelsesstyrelsen oplyser til ComON, at man valgte at give de 96 pct. af brugerne, som man skønner har Windows, dette ekstra tilbud. Alternativet havde været, at alle skulle vente et år på en KOT-hjemmeside.

»Nu stillede vi nogle lidt bedre, men ansøgningsprocessen foregik stadig med den almindelige post, og var derfor ens for alle« siger Liselotte Nielsen, der peger på, at det var muligt for Apple- og Linux-brugerne at downloade et ansøgningsskema.

Udannelsesstyrelsen modtog 3-4 klager over den manglende adgang til hjemmesiden, inden ansøgningsfristen til en plads på en videregående uddannelse udløb tirsdag den 1. juli kl. 12.00.

Regeringen med videnskabsminister Helge Sander præsenterede så sent som den 13. juni en rapport om det offentliges IT-arkitektur og softwarestrategi. Her blev det slået fast med syvtommer søm at det var vigtigt, at alle offentlige IT-systemer, herunder hjemmesider overholder en række standarder og er tilgængelige for alle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere