WorldCom-skandale ryster aktiemarkederne

Mistanke om bedrageri for 30 milliarder kroner i regnskaberne hos det amerikanske teleselskab WorldCom har fået aktiemarkederne til at ryste verden over. WorldComs egne aktier er faldet 80 procent siden tirsdag og en konkurs truer.

I 90'erne var WorldCom en af de store stjerner i amerikansk erhvervsliv. Nu truer konkursen, efter at virksomheden selv har afsløret en regnefejl - måske bedrageri - i regnskaberne til en værdi af 3,8 milliarder dollars (30 milliarder kroner).

Kilder siger til avisen Washington Post, at det amerikanske justitsministerium er gået ind i sagen, der først kom frem onsdag morgen.

Nyheden har vendt op og ned på aktiemarkederne i Europa og Japan, og børserne i USA ventes at åbne i minus.

Samtidig stiger prisen på guld og obligationer, mens investorerne søger mod sikker havn og prøver at minimere tabene.

Regnefejlen hos WorldCom, der nu i amerikanske medier omtales som muligt bedrageri, har også gjort fremtiden for USA's næststørste operatør inden for langdistanceopkald og datatjenester usikker.

WorldCom har en gæld på 30 milliarder dollars (225 milliarder kroner), og det kostede også dyrt for nogle af de store kreditorer, herunder den amerikanske finanskoncern Citigroup.

Analytikere taler om, at WorldCom er nødt til at anmode om Chapter 11 beskyttelse, hvilket svarer til at gå i betalingsstandsning - blot for at beskytte sig imod utålmodige kreditorer.

Tirsdag aften var børsværdien af WorldCom faldet med 99,5 procent i forhold til toppunktet i 90'erne, og i løbet af onsdagen faldt kursen yderligere 80 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere