Svindelmistænkt teleforhandler kræver penge af TDC

BlueTel er utilfreds med, at TDC har holdt penge tilbage, efter TDC sammen med Sonofon og Telia anmeldte BlueTel til politiet for svindel med tilskud til mobiltelefoner.

BlueTel har fremsat et millionkrav mod TDC Mobil, som ifølge administrerende direktør Niels Hareskov Jensen uretmæssigt har holdt forhandleravance tilbage.

Niels Hareskov Jensen ønsker ikke at oplyse, hvor stort kravet er, eller om BlueTel har tænkt sig at gå i retten med det, hvis TDC undlader at betale. Han vil vente med at gå i detaljer med sagen, til politiet har afsluttet sin efterforskning mod BlueTel.

Den 13. marts ransagede politiet otte forskellige BlueTel-butikker. Forhandlerkæden, som fra hovedsædet i Herning driver butikker i en række europæiske lande, var blevet anmeldt af TDC, Telia og Sonofon.

De tre mobilselskaber mente, at BlueTel havde svindlet dem til at udbetale forhandleravance og tilskud. Det skulle for eksempel være sket ved, at BlueTel har solgt telefoner, som mobilselskaberne gav tilskud til for at få dem ned i pris, videre i andre lande og selv hævet tilskuddet.

Ifølge Niels Hareskov Jensen har TDC Mobil holdt penge til BlueTel tilbage, som ikke har noget med selve svindelsagen at gøre. BlueTel-direktøren ser det, som om TDC har holdt forhandleravance tilbage i et forsøg på at sikre sig mod det tab, som TDC mener at have lidt som følge af den påståede svindel med andre handler. De penge kræver BlueTel nu udbetalt. Teleforhandleren har ikke lignende sager med Sonofon og Telia.

Niels Hareskov Jensen har hele tiden afvist alle anklager om svindel, og politiet har stadig ikke offentliggjort resultatet af efterforskningen. Men ifølge BlueTel-direktøren er hverken han selv eller nogen af medarbejderne i selskabet blevet sigtet.

TDC ejer ti pct. af BlueTels datterselskab, som driver de danske butikker, og Niels Hareskov Jensen oplyser, at han ikke fører forhandlinger om at købe TDC?s BlueTel-aktier.


Vil du vide mere om TDC eller BlueTel?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere