Udgået produkt bremser sex-opkald

Vojens-virksomheden Partner Voxstream har gen-introduceret en lille router på det danske marked. Med den kan landets 400.000 ISDN-brugere blokere for internetopkald til andre end udbyderen.

Et udgået produkt kan hjælpe danske ISDN-brugere med at undgå høje telefonregninger for opkald til sextjenester i udlandet.

Det er Vojens-virksomheden Partner Voxstream, der har hentet et udgået produkt ind fra lageret, nemlig den lille router, Parlay Compact, som blev introduceret i forbindelse med tele-liberaliseringerne midt i 90'erne.

Dengang skulle forbrugerne taste et fire-cifret forvalgsnummer for at vælge mellem de forskellige operatører, og den lille boks på 170 gram kunne regne ud, hvilken operatør der var billigst at benytte ud fra det nummer, der skulle ringes op til - det var især attraktivt i forhold til at ringe til udlandet.

Nu prøver Partner Voxstream at hente routeren tilbage til det danske marked i forbindelse med den megen omtale af telefonregninger, der løber løbsk, fordi brugeren uforvarende kommer til at ringe op til sexnumre i fjerne lande.

Sikkerhedspakke

Routeren sikrer, at internet-opkoblingen kun sker via et nummer, som internetudbyderen kan stå inde for, uanset hvad der måtte blive downloadet af opkaldssoftware til pc'en.

Derfor kan brugeren ubevidst hente nok så mange ondsindede opkaldsprogrammer ned på sin pc ? routeren virker som et filter, der sikrer, at opkaldsprogrammerne ikke får den ønskede effekt.

Målgruppen er de 400.000 danskere med ISDN-opkoblinger, men Partner Voxstream håber på at kunne indgå aftale med de danske internetudbydere om at levere routeren sammen med en sikkerhedspakke, eksempelvis med firewall og antivirus.

Routeren vil koste knap 1.000 kroner.

Tirsdag eftermiddag var det ikke muligt at spørge Danmarks største ISDN-operatør, TDC, om holdningen til Partner Voxstreams nye, gamle produkt - TDC-folkene sad til møde og grublede over, hvordan stormvejret omkring de udenlandske sextjenester skulle tackles.

- Teleselskaberne tilbyder softwarebaserede løsninger som saldo-maksimum og udsvingskontrol. Men det er jo også software, der forårsager alle problemerne, og derfor er troværdigheden lav, siger salgs- og marketingdirektør Palle Damborg, Partner Voxtream, til Computerworld Online.

Ultimativ sikring

Han mener derfor, at hans egen hardwarebaserede løsning er den "ultimative sikring".

Partner Voxstream kan i øvrigt stadig sælge routeren til det oprindelige formål i lande, der er bagud i forhold til Danmark med hensyn til tele-liberaliseringer.

Det gælder lande som Tyrkiet og Grækenland, gamle østbloklande og lande i fjernøsten som Malaysia og Singapore. Salget er et femcifret antal routere om året, oplyser Palle Damborg.

Et andet stort marked er Storbritannien, hvor lovgivningen giver forbrugerne mulighed for at nægte opkald fra telefonsælgere. Call centrene kan med en router undgå at ringe op til de numre, der har tilmeldt sig ordningen.

Partner Voxstream gik konkurs sidste efterår, men er efter en omstrukturering godt kørende igen.


Vil du vide mere om Partner Voxstream?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere