Artikel top billede

Twitter fylder fem år

For fem år siden startede arbejdet på det, der senere skulle blive til Twitter. Den første tweet blev sendt en uge senere.

Twitter fylder fem år i denne uge og det bliver markeret med en række tal som viser tjenestens imponerende vækst. De kan læses i den officielle Twitter-blog. I marts 2006 startede et lille programmørhold med at udvikle den første prototype af den tjeneste, som i starten hed twttr.

De tre stiftere Isaac Stone, Evan Williams og Jack Dorsey kunne allerede efter en uge sende den første tweet.

Tallene taler deres eget sprog. I januar 2008 var der kun otte ansatte. Det er steget til 400 i dag. I gennemsnit bliver der oprettet en halv million nye Twitter-konti – om dagen. Antallet er mobile brugere er steget med 182 pct. i det sidste år.

Der gik tre år, to måneder og en dag inden den første milliard tweets var sendt over Twitter. Nu bliver der typisk sendt en milliard tweets om ugen.

Her er der også tale om en meget markant vækst. For et år siden blev der i gennemsnit sendt 50 millioner tweets om dagen. Nu er det 140 millioner.

Rekorden måles i Tweets Per Second (TPS) og den nuværende rekord på 6.939 TPS blev sat lige efter midnat i Japan på nytårsdag.

Den gamle rekord var på 456 TPS, som blev sat lige efter Michael Jacksons død den 25. juni 2009.

Twitter har efterhånden mange konkurrenter. En af de mere interessante er mikroblogging-tjenesten Yammer, som specifikt henvender sig til virksomheder.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere