Nyt mio-tab i Eurotrust trods markant fremgang

It-sikkerhedsselskabet Eurotrust er i markant fremgang, selv om 2003 også bød på et underskud i millionklassen. Dog væsentlig lavere end lussingen på 283 mio. kr. i 2002.

Det Nasdaq-noterede danske it-hus Eurotrust kom ud af 2003 med et regnskab, der var væsentlig bedre end i 2002. Samlet set blev tabet 6,3 millioner kroner, og dermed er selskabets drift forbedret ret markant det forgangne år.

Eurotrust har i flere år været plaget af dårlig økonomi. I 2003 kostede det blandt andet kundeforholdet til spilfirmaet IO Interactive, der valgte en anden hosting-leverandør, fordi selskabet frygtede at Eurotrust ville dreje nøglen om.

Men nu ser det altså ud til, at der er kurs mod overskud i selskabet, der i 2002 tabte 283 millioner kroner. Af dette tab var 168 millioner dog som følge af nedskrivning af goodwill. Renset for goodwill-afskrivningerne samt en ekstraordinær indtægt på ni millioner kroner i 2003 er bundlinje-forbedringen det forgangne år omtrent 100 millioner kroner.

Selskabets omsætning steg fra 135,8 millioner kroner til 166,4 millioner kroner. Mens egenkapitalen nu er på 46,4 millioner kroner.

Frasalg har skabt forbedring
Det forbedrede resultat i 2003 er opnået, fordi Eurotrust i høj grad har solgt aktiviteter fra for at fokusere på de bedste forretninger. Hosting-aktiviterne blev solgt til Mondo, mens Munk IT købte Eurotrusts drift af kundernes it-løsninger. Senest har Eurotrust solgt sit selskab Eurotrust PKI Services til Verisign. Den handel påvirker dog først regnskabet i 2004.

Tilbage er nu blot aktiviterne i Virus112, samt medieaktiviterne omkring tv-kanalen DK4. Begge disse aktiviteter var profitable i 2003, konstaterer Eurotrust-direktør Aldo Petersen i regnskabet.

»I løbet af 2003 besluttede vi, at fokusere vores aktiviteter på de af vores forretningsområder, som vi tror har de bedste forudsætninger for profitabilitet og vækst på kort sigt,« kommenterer Aldo Petersen yderligere.

I det seneste år har Eurotrust investeret kraftigt i sine medie-aktiviteter, og selskabet har for nyligt indgået en ny tre årig aftale med TDC Kabel TV.

Eurotrust-aktien på Nasdaq-børsen steg efter årsregnskabet til 5,50 dollar. Dermed er den mere end fordoblet siden midten af februar, hvor kursen var 2,25 dollar.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere