Napster-klon måske snart konkurs

Ifølge ubekræftede rygter er fildelingstjenesten Aimster ved at løbe tør for penge.

Firmaet Aimster med kontor i Albany i forbundsstaten New York går konkurs inden længe. Det forudsiger den ofte meget velinformerede branchetjeneste Fuckedcompany, der har optaget Aimster på sin dot-com dødsliste.


Den populære Napster-klon kæmper med problemer på flere fronter. Ikke nok med, at det amerikanske musikbrancheforbund RIAA har anklaget fildelingstjenesten for medvirken til ulovlig distribution af piratkopieret musik.


Aimster har også problemer med internet-giganten AOL, som tilbyder et program, AOL Instant Messenger AIM, der har et lignende navn. AOL ser sit varemærke krænket og kræver at Aimster skal finde et andet navn.


De høje finansielle risici der er forbundet med fildelingstjenesten kan ikke udlignes med tilsvarende indtægter; i modsætning til Napster vil Aimster ikke kræve penge fra brugerne, og den eneste indtægtsmulighed er derfor bannere, der ikke sælger særlig godt.


Aimster har nu startet salget af t-shirts og tasker med Aimster, men om det kan redde firmaet, er nok mere end tvivlsomt.


(Kilde: Internet World)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere