Microsoft sagsøger Google-medarbejder

Microsoft har sagsøgt en af sine tidligere medarbejdere, som nu er skiftet til konkurrenten Google.

Microsoft har indledt et nyt kapitel i kampen med Google om søgemarkedet. Firmaet har sagsøgt en af sine tidligere ledende medarbejdere, Kai-Fu Lee, som nu er skiftet til Google. Indtil mandag var Kai-Fu Lee chef for Microsofts Interactive Services Division. Men tirsdag fortalte Google i en pressemeddelelse, at den kinesiske ekspert i talegenkendelse skal stå i spidsen for Googles nye forsknings- og udviklingscenter i Kina.

Hans hidtidige arbejdsgiver mener at Kai-Fu Lee har overtrådt konkurrenceklausulen i sin ansættelseskontrakt ved at acceptere jobbet hos Google. Som tidligere ledende medarbejder har Lee kendskab til Microsoft søgeteknologier og forretningsstrategier for det kinesiske marked. Viden, som kan blive værdifuld i den nye stilling hos Google.

I sit sagsanlæg kræver Microsoft at retten skal tvinge Lee til at overholde betingelserne i kontrakten og betale erstatning i ukendt størrelse. Microsoft har dog - indtil videre - ikke sagsøgt Google direkte, men firmaet hævder, at Google har været bekendt med klausulen og har opfordret Lee til at overtræde den.

Men også Googles håndtering af sagen er usædvanlig. Google udsender normalt ikke pressemeddelelser i forbindelse med ansættelsen af nye medarbejdere. Søgemaskine-firmaet vil ikke kommentere sagsanlægget fra Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere