Artikel top billede

Danske mænd er mere begejstret for gps end kvinderne

Mænd er mest til gps.

Gps er ikke længere den hemmelige teknologi.

Det konkluderer Locationlab, som er tilknyttet Instituttet for Fremtidsforskning. Locationlab har kigget nærmere på danskerne kendskab og brug af gps-afhængige tjenester. Formålet var at danne sig et overblik over den såkaldte ”lokationsparathed”.

Undersøgelsen viser, at 37 procent af danskerne allerede har en mobiltelefon med indbygget gps, men kan de – og vil de – også anvende gps-tjenester, når de har mulighed for det?
Konklusionen er ikke sort/hvid, men undersøgelsen trækker nogle interessante elementer frem i lyset.

Mænd er gladest for gps men lige så bekymrede
Mænd er mest begejstret for gps. Blandt mændene har 45 procent telefoner med gps. Tallet er kun 29 procent blandt de kvindelige deltagere.

Når det kommer til selve brugen af lokationsbaserede tjenester som Google Maps, Foursquare, Nokia Ovi Maps og Google Latitude, så er mændene også de hyppigste brugere.

I undersøgelsen har man forsøgt at finde årsagen til, at mange kvinder ikke bruger gps-tjenesterne. En forklaring kunne være, at kvinder er mere forsigtige med at fortælle andre, hvor de befinder sig. Men det viser sig, at de to køn er stort set lige skeptiske, når det kommer til tjenester, der afslører deres præcise placering. Som man kan se i besvarelserne (se billedet nederst), så er mænd og kvinder næsten enige om, at gps-oplysninger kan misbruges af kriminelle, men at det samtidigt er hyggeligt, at venner kan følge med i ens gøren og laden.

Undersøgelsen er lavet i samarbejde med Userneeds. Deltagerne var mellem 15 og 64 år og 2000 repræsentativt udvalgte danskere har deltaget. Der er mere information at hente om undersøgelsen hos LocationLab.dk. Undersøgelsen har blandt andet også kigget på, hvilke egne i Danmark, der er mest fascineret af gps. Det er tilsyneladende i København. Nordjylland er i bund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere