Web-guiden uge 2 - Afsnit P

Navn: Afsnit P


Adresse: http://www.afsnitp.dk


Emne: Kunst


Beskrivelse: Afsnit P fungerede fra 1994 - 1998 som et udstillingsrum for poesi i Nansensgade i København. I efteråret 1999 stiftedes foreningen Afsnit P, hvis vigtigste formål er at drive afsnitp.dk - et udstillingsrum for visuel poesi på Nettet.


Design: Hjemmesiden bruger ikke Flash, frames eller avancerede JavaScript-effekter, men alligevel er det lykkes at skabe et meget stilrent og stemningsfuldt design, der bærer vidnesbyrd om, at det er kyndige grafikere som har udviklet dette websted. Man finder mange små billedillustrationer, men på intet tidspunkt forekommer hjemmesiden overbelæsset - den er kort sagt en fryd for øjet.


Opdatering: Hjemmesiden opdateres konstant med nye anmeldelser, artikler, rapportager og læserbreve. Man kan tilmelde sig en mailliste og få tilsendt et e-mail, når der tilføjes nyt indhold.


Links: I en sektion med samme navn finder man links til interessante sites som Ubuweb, poesi.dk og Dansk Litteraturinformationscenter.


Omfang: En af de aktiviteter der kan opleves på Afsnit P, er deres virtuelle galleri, hvor der torsdag den 6. januar var virtuel fernisering på en udstilling "Gode Intentioner" af Jasper Sebastian Stürup og Kristoffer Hultberg. De to kunstnere skriver om deres projekt, at det er den foreløbige kulmination på deres samarbejde. Tidligere har de arrangeret udstillinger sammen, både med og uden andre kunstnere. Men her er der tale om deciderede fællesværker. Tegningerne er opstået ved, at de på skift har siddet ved samme computer og tegnet, forbedret og forværret hinandens arbejder, indtil de sammen kunne definere resultatet som et værk. På trods af computeren og ikke mindst Photoshops begrænsninger - har de to kunstnere formået at producerer en fin lille serie af tegninger, der adskiller sig markant fra de billeder, der ellers flimrer over skærmen, når man bevæger sig rundt på Nettet.


Samlet vurdering: Afsnit P er en lille perle for poesi- og kunstinteresserede - I foyeren finder man bl.a. billeder og tekst om og af forskellige kunstnere, der har arbejdet med kombinationen af tekst og et visuelt udtryk - heriblandt René Magritte, Joseph Kosuth, Jenny Holzer, Sophie Calle, Peter Greenaway, Laurie Anderson m.fl.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Brother Nordic A/S
    Import og engroshandel med kontormaskiner.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere