Danskerne vil skrotte fastnet-telefonen

De fleste danskere er klar til at opgive fastnet-telefonen hvis det er billigere at tale i mobiltelefon.

Ifølge en ny Gallup-måling er mere end halvdelen af danskerne klar til at droppe fastnet-telefonen, hvis det er billigere at tale i mobiltelefon, skriver Berlingske Tidende. Hele 67 pct. i aldersgruppen 15-30 år er klar til at skifte fastnettelefonen ud til fordel for mobilen.

Men flertallet tror stadig, at det er billigere at ringe med fastnet-telefonen, hvilket faktisk sjældent er tilfældet.

Det skyldes bl.a., at det koster omkring 170 øre i minuttet at ringe fra fastnettet til mobilnettet, mens samtaler mellem mobiltelefoner kun koster 80 øre i minuttet. Desuden betaler mange mobilkunder ikke abonnement og sparer dermed 110 kroner om måneden.

»Teleselskaberne har haft mere fokus på at stjæle kunder fra hinanden ved at sælge billige telefoner end på at sikre billig telefoni. De har været ufatteligt dårlige til at kommunikere fordelene ved at ringe mobilt,« siger teleanalytiker John Strand til Berlingske Tidende.

Mens 82 pct. i 2005 troede, at fastnettelefonen var billigere end mobiltelefonen, er det nu 73 pct., som har dette synspunkt.

»Tallene viser, at de fleste danskere stadig tror, at fastnettelefonen er billigst, men at flere og flere bliver klar over, at mobilen faktisk oftest er billigere. Det viser, at der stadig er en stor opgave i at informere om de reelle muligheder for at spare på telefonregningen,« siger Peter Berg, direktør for Sonofon Privat.

Blandt de adspurgte oplyser 57 procent at de ringer mest fra fastnet-telefonen, mens 23 procent ringer mest fra mobiltelefonen. Men tendensen er tydelig.

Fra juni 2003 til december 2005 er antallet af udgående samtaleminutter på fastnettet faldet fra 9.969 til 6.594 millioner, mens mobilsnakken er steget med 60 procent i samme periode.

Ifølge Gallup-undersøgelsen tror 76 pct., at alle har skiftet
fastnettelefonen ud med enten mobiltelefoni, bredbåndstelefoni eller en kombination af de to inden for en periode på 5-10 år.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Quadsat ApS

Software Developer

Saab Danmark A/S

Senior Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere