ODF skal hjælpes med Wimax-millioner

Den ene part i dokumentkrigen bør få særlig støtte, så formatet kan blive testet på en rimelig måde, mener Socialdemokraterne.

Microsoft-siden står stærkest efter gårsdagen beslutning om at teste begge de to formater i dokumentkrigen, og derfor kan Open Source-siden have brug for hjælp. Det erkender Socialdemokraternes it-ordfører Sophie Hæstorp Andersen, der i går var med til at beslutte køreplanen for indførsel af åbne standarder i det offentlige.

Socialdemokraterne peger på, at den ekstra indtægt på omkring 100 millioner kroner, som Staten forleden fik ind på salget af Wimax-licensen, passende kan bruges til at støtte kommuner og regioner.

»Hverken prisen, det brugermæssige aspekt eller konkurrence-aspektet har været særlig godt belyst ind til nu. Derfor er beslutningen om at lade de to formater blive afprøvet sideløbende blevet den næstbedste løsning, man kunne komme frem til,« siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hun er bekymret for, om ODF-formatet kan blive afprøvet på en ordentlig måde sammenlignet med Microsoft-formatet - og hun er villig til at give millioner af kroner til kommuner og regioner for at sikre, at de kan eksperimentere med begge formater uden at skulle forfordele det ene på det andets bekostning.

»De 117 millioner kroner, der kom ind på salget af en landsdækkende licens til trådløst bredbånd tidligere i denne måned, giver en merindtægt i forhold til, hvad man havde regnet med på omkring 100 millioner kroner. De penge kan man passende bruge til at finansiere en forsøgsordning hos kommuner og regioner, så prøveperioden bliver så fair så mulig,« siger Socialdemokraternes it-ordfører til ComON.

Hun erkender, at en sådan særbehandling vil virke provokerende på den anden part i dokument-krigen:

»Jo, den anden lejr vil sikkert føle sig forfordelt, men det er ikke det, der er problemet. Problemet er, at den ene part i forvejen er bedre funderet end den anden, og det kommer måske til at gå ud over ODF, når de skal afprøves,« siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere