Europæisk uenighed om roaming-priser

Danmark ønsker markant lavere roaming-priser i Europa, men EU-ministrene er uenige om, hvordan priserne skal bringes ned.

EU's ministre for telekommunikation mødtes mandag i Bruxelles for at diskutere hvordan de høje roaming-takster som forbrugere afkræves for at bruge mobiltelefon i udlandet kan bringes ned. Den danske regering ønsker markant lavere priser på mobiltelefoni, men EU-ministrene er uenige om, hvordan priserne skal sænkes.

»På mødet understregede jeg for mine europæiske kolleger, at vi ikke længere vil acceptere de skyhøje priser, som vore forbrugere udsættes for, når de bruger mobiltelefonen på ferier og rejser i resten af Europa. Derfor er jeg glad for, at der omkring hele bordet var en forståelse for problemets omfang. Nu handler det om hurtigst muligt at finde en holdbar løsning,« sagde videnskabsminister Helge Sander efter mødet i ministerrådet.

På mødet drøftede man bl.a. et forslag fra Europa-Kommissionen om at regulere de priser, mobilselskaberne tager, når man som forbruger anvender sin mobiltelefon i et andet EU-land. Den danske regering mener, at Kommissionens forslag bør strammes op.

»Fra dansk side ser vi gerne, at niveauet for de såkaldte engros-takster bliver betydeligt lavere, end Kommissionen lægger op til i sit forslag. Så bliver der skabt basis for en mere sund konkurrence,« sagde videnskabsministeren.

De sydeuropæiske teleselskaber har modsat sig forslaget og mener i stedet, at de selv skal stå for at sænke priserne, der ofte ligger flere hundrede procent over det, som det faktisk koster at oprette en forbindelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere