Dansk it-branche samler penge til ulands-computere

Dansk IT starter en landsindsamling til indkøb af billige computere til skolebørn i udviklingslande.

Donér penge til køb af computere til skolebørn i udviklingslande. Sådan lyder opfordringen til danske virksomheder og privatpersoner i en ny kampagne, som Dansk IT og Danida starter til næste år. Målet med projektet er at øge udbredelsen af den såkaldte 100 dollar pc (også kaldet OLPC - »One Laptop Per Child« eller XO-computeren), der er udviklet specielt til skolebørn. Ulands-pc'erne vil indgå i nogle af Danida's aktiviteter i den tredje verden.

»Som led i vores 50 års jubilæum i 2008 ønsker Dansk IT også at sætte fokus på den tredje verden. Og som organisation for it-brugerne faldt valget naturlig på ulands-pc'en, der har potentialet til at gøre en enorm forskel i den tredje verden. Ikke alene kan pc'en højne det generelle uddannelsesniveau. Den kan også være med til at udjævne den digitale kløft mellem rige og fattige lande,« siger Tony Franke, direktør i Dansk IT.

Foreningen vil blandt andet oprette en hjemmeside, hvor man kan donere beløb til projektet. Initiativet om at udvikle en billig pc til den tredje verden blev lanceret af professor Nicholas Negroponte fra MIT på World Economic Forum i Davos i januar 2005. XO-computeren er en billig bærbar pc, der blandt andet indeholder teknologi til mesh-netværk, der gør det muligt at koble pc'erne trådløst sammen, så fx en lærer med en større computer kan styre undervisningen centralt.

»Udbredelsen af computere, mobiltelefoni og anden teknologi er vigtigt for fattige landes udviklings-muligheder. Udviklingen af XO-computeren viser med al tydelighed, at der eksisterer et stort potentiale for virksomheder og forskningsinstitutioner, der afsætter ressourcer til udvikling af teknologi, der er målrettet fattige befolkningers behov. Fattige lande skal ikke blot ses som passive modtagere af hjælp udefra - de repræsenterer tillige et stort marked for afsætning af produkter, der er målrettet deres særlige behov,« siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Nepal planlægger at starte et pilotprojekt med ulands-pc'en i en række folkeskoler til april 2008, og flere andre lande har ligeledes planer om at anskaffe de billige computere.

»Ulands pc'en skal ikke bare ses som et stykke teknologi. Det er et uddannelsesprojekt, der først og fremmest er rettet mod børn, men samtidig vil involvere hele familien, der via børnene vil stifte bekendtskab med den digitale verden,« siger Tony Franke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere