Ministerium outsourcer it-drift til KMD

KMD har netop vundet fem kontrakter på at overtage driften af statslige institutioners Navision Stat-løsninger.

KMD har netop vundet fem kontrakter på at overtage driften af statslige institutioners Navision Stat-løsninger. Den største kontrakt er hos Beskæftigelsesministeriet, som har en af de største installationer i staten. KMD betragter aftalen som et outsourcing-gennembrud.

De øvrige kunder er Beredskabsstyrelsen og Rigsarkivet samt de mindre installationer Danmarks Biblioteksskole og Danmarks Natur- og Lægevidenskabelige Bibliotek.

I alle kontrakter har driften hidtil ligget i interne it-afdelinger. Men ingen af kontrakterne medfører, at statslige medarbejdere flytter med til KMD.

»Outsourcing kom på tale, fordi det gør os sårbare at skulle have alle it-kompetencer samlet på en forholdsvis mindre gruppe ansatte. KMD kan løfte opgaven sikkert og til næsten samme pris som os selv. Desuden giver aftalen os langt bedre risikodækning med hensyn til fremtidige omkostninger til ny teknologi, opgraderinger og hardware,« siger it-direktør Michael Wright, Beskæftigelsesministeriet.

KMD opfatter aftalen som et mindre gennembrud i den statslige sektor inden for drift af it. KMD er i forvejen repræsenteret som leverandør af Navision Stat-løsninger på konsulent- og løsningssiden. KMDs datterselskab Civitas har leveret 270 af de 300 installationer i staten.

»Det er vores erklærede mål at vokse i staten. Derfor er det glædeligt, at mange måneders indsats nu bærer frugt. Vi er naturligvis stolte af, at staten anerkender vores kompetencer såsom effektivitet, høj sikkerhed og driftsstabilitet også inden for decentral drift af it-systemer. At netop Beskæftigelsesministeriet vælger os, er særligt interessant i lyset af den mulige opgaveglidning i strukturreformen,« siger underdirektør Erik Pedersen, KMD.

Alle kontrakterne er fire-årige. Parterne ønsker ikke at offentliggøre værdien af kontrakterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere