Finansministeriet spændte ben for IBM

Formel fejl i en referenceliste fik Finansministeriet til at afvise IBM's storageudbud.

Det var et forkert udfyldt bilag, der fik Finansministeriet til at droppe IBM som leverandør af storage. Fordi it-giganten ikke havde beskrevet deres hidtidige leverancer præcist nok, besluttede ministeriet, at IBM slet ikke måtte deltage i selve udbudsrunden. Det fremgår af ministeriets afslag til IBM, som ComONs søsteravis CRN har fået aktindsigt i.

IBM har i deres ansøgning om prækvalifikation overordnet skrevet, at deres hidtidige leverance har omfattet »en bred vifte at storage.« Men det er ikke præcist nok for juristerne i Finansministeriet, der derfor dumper IBM for ikke at svare præcist nok på udbudsmaterialet.

»Finansministeriet har ikke på dette grundlag set sig i stand til at vurdere relevansen af indholdet i de beskrevne leverancer i forhold til de varer og serviceydelser, som den udbudte kontrakt vedrører,« lyder det i afslaget, som er dateret 3. august 2007.

Den hårde afvisning skyldes lovgivningen om udbud, der betyder, at indkøberne ikke må tage kontakt til leverandør, for at få yderligere oplysninger. I stedet skal vurderingen ske på baggrund af de svar, man har fået. I en kommentar til CRN skriver kontorchef i Finansministeriet, Martin Præstegaard, at staten var nødt til at afvise IBM.

»Udbudsreglerne giver ikke staten råderum til at tage andet end det af virksomheden fremsendte i betragtning. Klagenævnet har udtalt, at staten har pligt til at vurdere virksomhedens opfyldelse af kravene alene på baggrund af det fremsendte materiale,« siger Martin Præstegaard.

Hos IBM holder man lav profil i sagen og vil hellere se fremad mod fremtidige udbud.

»Regler er til for at følges, og vi er en lærende organisation og næste gang der kommer et statsligt udbud ser vi på det igen,« siger IBM's salgsdirektør for servere og storage,« Thomas Steglich-Andersen.

Han forklarer, at IBM valgte at besvare Finansministeriets udbudsmateriale med et samlet svar, fordi det passer til den installation, som kunderne har brug for.

»De fleste af vores leverancer er med både servere og storage, så vi fokuserede vores svar på en samlet løsning, men kundens behov bestemmer, så jeg vil ikke udtale mig om, hvorvidt det er rigtigt eller forkert, at vi blev afvist,« siger Thomas Steglich-Andersen, IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere