Oracle: EU forstår ikke open source

Larry Ellison angriber EU for at have misforstået dynamikken i open source-miljøet.

I går fik Oracle besked fra EU's konkurrenceafdeling, at EU har indsigelser mod Oracles overtagelse af Sun. Indsigelser er det første skridt mod en afvisning af, at godkende fusionen. Det har fået Oracle til at gå til angreb på EU-Kommissionen.

Oracle mener, at Kommissionens modstand mod Oracles køb af Sun beror på en dybtgående misforståelse af softwaremarkedet.

I en udtalelse skriver softwaregiganten, at de vil »opponere ihærdigt« mod EU-Kommissionens indvendinger i mod Oracles køb af Sun.

EU's indvendinger mod Oracles køb af Sun er ikke offentlig, men tidligere har det været luftet, at EU blandt andet er betænkelig ved Oracles overtagelse af MySQL-databasen og hvilken indflydelse det får på Open Source, når Oracle kommer til at have kontrol med både MySQL og Java.

Oracle mener derimod, at Kommissionen har misforstået både database-markedet og dynamikken i open source-miljøet, med deres betænkeligheder.

Oracle fik mandag hidtil uhørt støtte fra de amerikanske konkurrencemyndigheder, der mandag gik ud med en meddelelse, der understregede, at de amerikanske myndigheder ikke ser problemer i Oracles overtagelse af Sun.

Få overblikket med ComONs nyhedsbrev. Tilmeld dig her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere