Jensby undgik skat i Lamborghini

Asger Jensby indrømmer, at han og Stein Bagger flere gange fiflede sig til skatteunddragelse. Ikke nok med det, så hævede de begge millioner i IT Factory, mens skatteregningerne blev udskudt.

Asger Jensby har flere gange i weekenden indrømmet, hvordan en god del af pengestrømmen mellem ham og Stein Bagger handlede om at undgå at medfinansiere fællesskabet i Danmark.

Christian Amby, der er en af landets førende skatteeksperter, vurderer, at Asger Jensby læner sig op af skattesnyd.

"Enten er alt det, han siger det rene vrøvl, eller også er der tale om svig,« siger Christen Amby og fortsætter:

"Det kan se ud som om, Asger Jensby har maskeret betaling af udbytte som et ulovligt aktionærlån, hvis det altså er korrekt, at Jensby ejer en del af Agios. Hvis det er det, der er sket, så kan han have snydt skattevæsnet for en udbytteskat på 28 pct.," siger Christen Amby til Berlingske Tidende.

For eksempel modtog Asger Jensby et lån på 20 millioner kroner af Stein Bagger via denne firma Agios United. Da journalister i weekenden undrede sig over en så tæt finansiel relation mellem den ærværdige Jensby og skurken Bagger gik Jensby til bekendelse. Der var slet ikke tale om et lån, men blot et vellykket forsøg på skatteundragelse. Til Politiken sagde han:

"For at undgå, at vi skulle betale skat af de her penge, blev de altså taget ud på et gældsbrev, så nu ser det ud som om, jeg skylder Agios penge - men i virkeligheden er det jo mine penge i kraft af den aftale, jeg har med Bagger."

Samme forklaring danner grundlaget for, at Asger Jensby og Stein Bagger i fællesskab, via det fælles firma Isl. Brg 75 ApS, købte en luksuslejlighed på Islands Brygge for 4,65 millioner kroner af Baggers kone Anette Uttenthal.

"Vi aftalte, at købe den i fællesskab, fordi det var mest praktisk økonomisk og skattemæssigt. Så betaler jeg blot 16.000 kroner i husleje til selskabet, siger Asger Jensby til BT.

I parkeringskælderen under lejligheden har Jensby i øvrigt altid sin sorte Lamborghini stående.

Men festen med luksuslejligheder og luksusbiler stopper ikke her. Mens Jensby og Bagger har hevet op mod 108 millioner ud af IT Factory i form af aktionærudbytte, har de skubbet firmaets ubetalte skat foran sig. Alene i regnskabsår 2006 og 2007 har aktionærerne, Asger Jensby med flere via JMI Invest og Stein Bagger via Agios United, fået udbetalt 48 millioner kroner i udbytte, mens regningen til skat på 58 millioner kroner er ubetalt.
Der har altså været penge i kassen til ejerne, men ingen til skat. Der er SF noget fortørnede over. Det er SF der har fået skatteekspert Christian Amby til at gennemgå regnskaberne.

Udover de ubetalte skatteregninger i IT Factory, undrer Christian Amby sig over både Asger Jensbys og Stein Baggers private skattecirkus. Noget tyder nemlig på, at Stein Bagger slet ikke har betalt skat af det udbytte, der er tilgået Agios fra IT Factory. Oven i hatten kommer momssvindel i forbindelse med Leasingkarusselen i IT Factory, og at bankerne kan trække milliardtabet efter IT Factory fra på selvangivelsen.

Den svimlende skattesvindel har fået SF til at rejse en række kritiske spørgsmål til skatteminister Kristian Jensen (V) omkring virksomheders muligheder for at undgå skattebetaling.

Asger Jensby lover i øvrigt, at hans forhold til Stein Bagger ikke rummer mere snusk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere