Udenlandske roamingpriser skræmmer forbrugerne

De høje mobiltakster afskrækker europæerne fra at bruge deres mobiltelefoner under ferier i udlandet, viser ny undersøgelse fra EU.

De er stadig alt for dyrt for europæerne at bruge deres telefoner i udlandet. Det fremgår af en undersøgelse foretaget af kommisionens analyseinstitut, Eurobarometer.

70 procent af EUs borgere mener, at EU bør skride ind for at sikre at priserne for at ringe op og modtage opkald på mobiltelefoner i andre EU-lande, ikke er væsentligt højere end priserne i hjemlandet.

Europæiske mobilbrugere betaler stadig gennemsnitlig mellem 30 og 45 kroner for en fireminutters samtale i udlandet, men prisen kan havne på næsten 90 kroner.

»Urimeligt høje priser hæmmer brugen af mobiltelefoner under udlandsrejser. Det skader forbrugerne, det skader europæisk erhvervsliv, og det skader Europa", siger Viviane Reding, der er EUs kommissær for informationssamfundet og medier.

Undersøgelsen viser nemlig, at et overvejende antal af europæerne bruger mobiltelefonen mindre eller helt undlader at tager den med, når de rejser ud i Europa.

Kommissæren trøster sig med, at enkelte telefonselskaber er begyndt at ændre på prisstrukturen. Men hun vil have flere med på vognen.

»Jeg opfordrer alle mobiloperatører til at være med til at rive dette sidste synlige grænsehegn på Europas indre marked ned. Det er ikke acceptabelt at byrden ved international mobiltelefoni stadig skal bæres af almindelige borgere der betaler standardtakster,« siger Viviane Reding.

24.565 EU-borgere deltog i undersøgelsen.

Få et overblik over roamingpriserne her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere