Artikel top billede

Stavefejls-domæner kan blokeres for evigt

Nye regler skal gøre det sværere for typosquattere at spekulere i stavefejl i danske netnavne.

Fra den 1. juli træder nye regler i kraft, som betyder at såkaldt typosquattede .dk-domænenavne permanent kan blokeres. Navnene fjernes permanent fra listen af registrerbare domænenavne. Ifølge en rapport udarbejdet af STOP-tps vil dette spare dansk erhvervsliv for et to-cifret million beløb i tabt omsætning og unødige omkostninger.

Hos advokatfirmaet Maqs Law Firm er man meget begejstret for de nye regler.

”Dette er banebrydende og historisk. Vi har ført en lang række sager for bla. Google, hvor typosquattere har udnyttet stavefejl til at misbruge klienternes varemærke. Med de nye regler kan rigtig mange virksomheder langt om længe slippe for denne endeløse jagt mod domæne piraterne,” siger advokat Peter Gustav Olson.

Siden 2005 har Danmark haft regler om at suspendere og slette typosquattede domænenavne. Til gengæld har en permanent blokering ikke været mulig. Erfaringen har derfor vist, at suspenderede domænenavne ofte blev genregistreret af typosquattere - i visse tilfælde op til flere gange - og varemærkeindehaver kunne dermed begynde forfra med yderligere retssager og omkostninger til følge.

Men de nye regler betyder altså, at krænkende domænenavne kan suspenderes, blokeres og fjernes for evig tid.

Typosquatting betyder at man udnytter stavefejl ved indtastning af en internet-adresse. F.eks hvis en internet-bruger vil tilgå tastefejl.dk, og ved et uheld kommer til at skrive tatsefejl.dk eller tastefelj.dk i browseren. Dette udnytter typosquatteren til at registre de to sidstnævnte domænenavne, og på den måde bliver internetbrugeren ledt til typosquatterens hjemmeside.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere