Herning Folkeblad bag ny Internet-virksomhed

Herning Folkeblad forstærker nu sin indsats på Nettet. Det sker i denne uge, hvor Folkebladets nyeste initiativ, virksomheden Medius Web Design, bliver en realitet.


I godt og vel et år har Herning Folkeblad stået bag Herning Online, hvor en række af egnens virksomheder og forretninger profilerer sig med hjemmesider. Hovedparten af siderne er produceret af Folkebladets IT-afdeling, der driver endnu flere på eget webhotel. Dette arbejde forstærkes nu af Medius, der profilerer sig som en virksomhed under Herning Folkeblad.


- Der er to hovedformål, fortæller Kirsten Mark fra Medius Web Design. - For det første at designe hjemmesider med det klare sigte, at der skal være mening med det. Alt for ofte ser man på Nettet hjemmesider, som bærer præg af at være en nødløsning. Vore værktøjer er kommunikation, teknologi og know-how - samt ikke mindst en god portion sund fornuft. Vi sørger for hele tiden at have begge fødder solidt plantet i den jyske muld, siger Kirsten Mark.


Det andet hovedformål er at udnytte mulighederne i det avancerede webhotel, der er placeret på Herning Folkeblad.


Den nye gruppe er placeret i bladhuset i Herning, altså på adressen Østergade 25, men får sin egen afdeling og naturligvis top-moderne udstyr.


- Vi tror nemlig på fremtiden i et naturligt samspil mellem de trykte og de elektroniske medier, siger Medius' daglige leder, Kirsten Mark. Hun ser især samspillet som væsentligt og kan allerede pege på områder, hvor begge medieformer høster fordel af integrationen.


For eksempel kan den nystartede Begivenhedskalender med fordel bruges begge veje. Store og små begivenheder kan indskrives af arrangører, foreninger og organisationer, som gerne vil have en begivenhed optaget på listen. Ved hjælp af et par enkle greb kan de få direkte adgang til at indskrive begivenhederne. Andre begivenheder havner i begivenhedskalenderen, fordi de kommer til Folkebladets kendskab ad samme kanaler som dem, der figurerer i avisens daglige begivenhedskalender ved navn Det Sker. Den findes på samtlige lokale rubrikker i avisen, og disse får automatisk tilført begivenheder fra den elektroniske begivenhedskalender, så de to medieformer supplerer hinanden.


Dertil kan andre brugere, for eksempel Turistkontoret, både levere og modtage informationer om aktiviteter i hele lokalområdet. Foruden Herning er Ikast og Karup med i kalenderen med selvstændige bynetinformationer.


Bilerne går også på lokalnettet. Det sker, når en ny Bilbase debuterer om kort tid , og den er på lignende måde baseret på en dobbeltvirkning. Den elektroniske base tilbyder en komplet oversigt over alle de biler, som forhandlerne udbyder til salg i Herning Folkeblad og har til salg i hele avisens udgivelsesområde. Forhandlerne kan selv indskrive de køretøjer i basen, som de har til salg - samtidig med at det er let for købere at kigge efter biler.
Hvis man er i markedet for biler, er det også interessant at vide, at Folkebladets ugentlige bil-prøvekørsler lægges ud på bil-nettet, så man kan studere biltesten på den enkelte bil i detaljer på skærmen.


Hvor Internetbranchen er karakteriseret af mange mindre del-leverandører, vil Medius slå på styrken ved at være fuld-service netleverandør. - Vi kan producere, designe, lave internetopkoblinger og være web-hotel, siger Kirsten Mark.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ciklum ApS
    Offshore software- og systemudvikling.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere