IT-branchen er et lokomotiv for samfundet

IT-branchen er ved at komme oven på igen og bidrager væsentligt til væksten i samfundet. Det viser en kortlægning af branchen som Videnskabsministeriet har lavet.

IT-erhvervet og anvendelsen af IT bidrager betydeligt til væksten i samfundet. Det dokumenterer en ny analyse af IT-erhvervet, som Videnskabsministeriet har lavet. Analysen viser, også at erhvervet giver stor værditilvækst og er forskningstungt.

IT-erhvervenes tømmermænd efter sen-halvfemsernes dot-com-beruselse er ved at løje af. IT-erhvervet fremstår nu som et af de erhverv, der er værd at satse på, og IT-produkter kan medvirke til at forbedre den danske produktivitet og konkurrenceevne. Analysen viser også, at IT-erhvervet er markant forskningsintensivt og står for en fjerdedel af virksomhedernes forskning.

»IT-erhvervet investerer 57.000 kr. om året pr. medarbejder i forskning og udvikling mod 14.000 kr. i det øvrige erhvervsliv. Det er den rigtige vej at gå, for vi ved, der er et stort privat og offentligt afkast af forskning. Og her placerer IT-erhvervet sig side om side med de andre højteknologiske og videnstunge erhverv, Danmark skal leve af i fremtiden, siger Helge Sander.

Analysen er lavet i samarbejde med de danske IT-brancheorganisationer og indeholder fakta om IT-erhvervenes størrelse, værdiskabelse, IT-arbejdsmarkedet, forskning og udvikling, bidrag til produktivitetsvækst samt import og eksport af it-varer, herunder IT-anvendelsens betydning for den danske produktivitet.

»Analysen kan bidrage til debatten om IT-erhvervenes udvikling og vækstpotentiale og kan bruges i min dialog med IT-branchen om en række opfølgende tiltag. I den kommende IT- og telepolitiske handlingsplan vil regeringen sætte fokus på IT-erhvervene og deres bidrag til at styrke IT-anvendelsen i erhvervslivet og effektiviseringen af den offentlige sektor, siger videnskabsminister Helge Sander.

Regeringens IT- og telepolitiske handlingsplan offentliggøres i efteråret 2003 og indeholder konkrete IT-politiske initiativer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere