Protego introducerer sikkerheds-certificering

Sikkerhedsspecialisten Protego har lanceret Danmarks første
certificering i IT-sikkerhed for IT-professionelle.

Sikkerhedsspecialisten Protego har lanceret Danmarks første
certificering i IT-sikkerhed for IT-professionelle. Certificeringen er bevis på kompetence til at analysere og sikre virksomheders IT-aktiver i henhold til moderne standarder, hedder det. Kursisten får titlen CPSA - Certified Protego Security Analyst.

»For erhvervslivet er spørgsmålet om manglende IT-sikkerhed typisk lig med manglende viden og manglende ressourcer. Dette medfører et krav om effektive og målrettede uddannelsesprogrammer, der hæver og dokumenterer kompetencen hos nøglemedarbejdere. Det vil vi imødekomme med CPSA-certificeringen,« kommenterer administrerende direktør Viggo Janum fra Protego.

Certificeringen til CPSA sker efter en kursusrække bestående af fire på hinanden følgende kurser. Kurserne i certificeringsafdelingen Protego Academy omfatter Sikkerhedsanalyse I og II, kurset Implementering af Sikkerhed og Sikkerhedsanalyse III, oplyses det.

Uddannelsesforløbet på Protego Academy støttes af Dansk Industri, der gennem sin hjemmeside vil anbefale certificeringen til foreningens medlemmer.

»CPSA har det helt rigtige indhold, som jeg mener imødekommer et meget tidssvarende behov. Der er ingen tvivl om, at værdien for en virksomhed ved at have denne form for kompetence internt er meget høj. Vi vil opfordre alle vore medlemmer, der arbejder proaktivt med IT-sikkerhed, til at gennemgå certificeringen,« siger Henning Mortensen, der er Sekretær for ITEK og IT-sikkerhedspanelet i Dansk Industri.

CPSA-certificeringen bygger ifølge Protego bro til den internationale sikkerheds-certificering kaldet CISSP, samt certificeringerne fra SANS Institute. CISSP-certificeringen håndteres i Danmark af DISIF (Dansk IT-Sikkerhedsforum). Under CPSA vil DISIF give en indledning til deres internationale certificeringer, ligesom Protegos certificering kan give 50 CPE (Continued Professional Education) credits til vedligeholdelse.

I øjeblikket er der ifølge Protego modtaget tilmeldinger nok til to komplette kursusforløb til CPSA-certificering, der starter i februar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere