Momssvindlere atter på fri fod

De to yngre mænd, der i januar blev varetægtsfængslet for deltagelse i momskarruselsvindel, er atter løsladt. Begge er fortsat sigtede i sagen, men politiet jagter stadig de egentlige bagmænd i sagen, der samlet omfatter svindel for 160 millioner kroner.

De to mænd på henholdsvis 24 og 27 år er ifølge Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK) sigtet for momssvindel for 27 millioner kroner.

»Den ene blev løsladt af landsretten nogle dage efter varetægtsfængslingen. Derefter fandt vi ikke grund til at have den anden varetægtsfængslet længere,« fortæller statsadvokat Henning Thiesen.

Betyder det, at I har fået det ud af dem, I ville?

»Det vil jeg ikke kommentere i detaljer, fordi vi på dette tidspunkt bliver nødt til at værne om efterforskningen«, siger han.

Momssvindlen, som de to mænd er sigtet for, er ifølge politiet del af et langt større sagskompleks, hvor staten samlet set stod til at miste 160 millioner kroner i skyldige momsindbetalinger.

I forsøget på at optrævle dette sagskompleks er SØK i kontakt med politi-kollegerne i en række andre EU-lande, via dels Europol, dels gennem det nyoprettede Eurojust, der er et anklagemæssigt samarbejds-forum i EU-regi.

Henning Thiesen erkender overfor CRN, at han med de to sigtede i sagen ikke nødvendigvis er kommet meget nærmere sagens egentlige bagmænd - navnlig ikke, hvis de sigtede blot er tilfældige kriminelle, som er indsat i et såkaldt skraldespandselskab.

»Det er selvfølgelig altid den store udfordring at få fat på de egentlige bagmænd. Endnu er vi på et så tidligt stade, at jeg ikke kan sige noget om, hvorvidt - og i hvilket omfang - vi får held til det i den her sag,« siger statsadvokaten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere