Web-Guiden uge 50




Computer og Internet



ASCII Heaven


Hvorfor være hi-tech når man kan være low-tech?? Denne side er en hyldest til ASCII og alt det sjove man kan lave med de meget basale tegn. Her er et utal af smileys (de små ansigter af tegn som f.eks. ), og en masse tegninger af køer (af uklare årsager er nørder tit meget glade for køer). Fordelen ved ASCII er at det er enormt hurtigt at hente ned fra en hjemmeside i modsætning til ordinær grafik.

http://www.concentric.net/~Neotek/text/

DanBan - gratis reklame for danske hjemmesider


Mange har sikkert set de udenlandske systemer med udveksling af banner-reklamer, og nu er der kommet en dansk udgave. Ideen er at man imod at have et reklame banner på sin egen side til gengæld får sit banner på andres sider. Det hele er gratis for privatpersoner.

http://www.danban.dk

Public News Servers


Det er ikke altid at ens Internet udbyder lige importerer de nyhedsgrupper som man har lyst til at læse. Så kan man enten prøve at overbevise udbyderen om, at de skal hentes hjem, eller man kan koble sig på en offentlig nyhedsmaskine. Denne side indeholder en god liste over servere som man gratis kan koble sig på, og en kort beskrivelse af dem.

http://www.hackz.com/news/


Det offentlige


Dit Danmark


Nu er der kommet et nyt bud på et netkartotek i stil med Jubii og alle de andre. Hvad vi skal med endnu et er ikke til at vide. Siden er nydelig, men rummer ikke noget der gør at man skifter fra sin sædvanlige kartotek eller søgetjeneste - et lys i mørket er muligheden for at søge i en database over ejendomsvurderinger.

http://www.ditdanmark.dk

Silkeborg Bibliotek


Silkeborg Biblioteks netreklameskilt er blevet en hjemmeside for hele byen og tilmed en ganske pæn en af slagsen. Her kan man lede rundt i byen efter spændende ting, hvis man har tænkt sig at besøge byen. Der er en speciel side for turisterne, der er en side hvor man kan finde ting fra byens rådhus osv. Hjemmesiden repræsenter byen godt, og siden kunne tjene som forbillede for andre kommunale netprojekter.

http://www.silkeborg.bib.dk



Erhverv og økonomi


Arbejdsformidlingen


I en tid hvor der er temmelig mange der forsøger at tjene penge på den store arbejdsløshed ved at lave forskellige jobmarkeder er den store gamle kommet på banen. Arbejdsformidlingen har fået en hjemmeside som kan det samme som alle de andre, men mon ikke der er mange der ville have det bedre med at søge i denne jobbase i stedet for at bruge en privat af slagsen, hvor man ikke ved hvem der står bag og hvad informationerne bliver brugt til? Her kender man i alle tilfælde systemet bag siden og ved hvad det indebærer på godt og ondt.

http://www.af.dk/index.htm

Danish Stock Information


Her er så endnu en side med oversigt over den danske økonomi og de danske aktiekurser. Derud over er der også noget om international økonomi, finansielle analyser og nyheder. For det utrænede øje virker det som en side der når godt rundt i krogene og som er nem at overskue. Hvis skriften blev lidt større og fik en anden farve ville siden blive endnu nemmere at overskue, så er det råd givet videre.

http://www.erikbak.dk


Københavns Fondsbørs


Hvis man vil have informationer om det danske aktiemarked, hvorfor så ikke gå til kilden. Her har Københavns Fondsbørs en pæn side der præsenter børsen og det der foregår derinde. Til forskel fra mange af de andre økonomiske sider er der ingen reklamer på børsens side og derfor bliver man ikke forstyret af uvedkommende informationer.

http://www.xcse.dk/uk/side0.htm


Kunst & kultur


Booknotes - A Cyber Companion


Her er et ganske udmærket sted for den litterært interesserede. Her kan man læse om de sidste nye bøger og svælge i artikler om og af personerne bag bøgerne. Bagtanken er selvfølgelig at sælge bøger, men mon ikke det er muligt at glemme dette og bare suge de informationer man har lyst til uden at føle sig alt for presset til at købe noget?

http://www.booknotes.org/right.htm


The Brat Pack Family Tree


Er der nogen der ved hvad "The Brat Pack " er? Det var en gruppe unge skuespiller der i 80'erne satte deres præg på manges liv med film som "Breakfast Club" og "The Outsiders". Det var film der gik lige i hjertet på os de var unge dengang. Her er en hyldest side til skuespillerne, filmene og tiden der var.

http://www-scf.usc.edu/~lanchest/bratpack.html

The Professional Cartoonists' Index


Farver og striber, kunne man fristes til at udbryde. Denne sider er et samlingssted for elskere og skabere af tegneserier. Her er adresser på organisationer for tegnere, her er råd til begyndere og guf for os der bare vil nyde det færdige resultat. Her er konkurrencer og sider med folk der kun tegner til Internet. Det er en rigtig god side som kan anbefales til alle der er interesserede i de kulørte streger.

http://www.cagle.com


Misc og bizar



Dancing City


Vil usmageligheden ingen ende tage? Næ, åbenbart ikke. Denne side er helliget mærkelige udgaver af sange. Der er en sektion for country, disco og rock. Her kan man indøve armenske udgaver af "Staying Alive", tyrkiske indspilninger af Abbas største hits og mere af den slags.
http://www.zoetek.com/entrance/dancingcity/city.html


Ka-BOOM!


Der er sider hvor man bare spørger sig selv "hvorfor", oftest er svaret "for sjov". Denne side er en ordbog over tegneserielyde som Boom, tjack og Gnurf. Man kan tilmed se i hvilke serie de har været brugt første gang og i hvilken sammenhæng.

http://www.intergate.bc.ca/business/kjohn/

Useless Information


Der findes tusindvis af hjemmesider der tilbyder informationer, der er en enkelt der tilbyder misinformation og nu er der så den her ... Siden der kun indeholder ubrugelig information. Her er fyldt op med fakta som ikke har den mindste smule værdi. Her er blandt andet en del information om ukendte eller glemte personer. Om ikke andet kan denne side ses som et oprør imod tidens informationssamfund.

http://www.capital.net/users/ssilver/useless.html





Nyheder & medier


Heart of Mary Priory - Vatican Radio


Her er så en organisation der ikke behøver at reklamere for sig selv. Siden den spanske inkvisition har de fleste været klar over at den katolske kirke eksisterer. På trods af sit ry for at være lidt bagefter udviklingen er vatikanet nu gået på nettet, blandt andet med deres egen radiostation. Den store overraskelse er at udsendelserne findes på flere sprog og ikke bare latin, men det er vel også et tegn på at udviklingen ikke er til at stoppe.

http://inet.uni-c.dk/~grant/vatradio.htm




Social og sundhed


California Rare Fruit Growers


Frugt er sundt, men om sjælden frugt er sundere eller smager bedre er en af de ting man ikke får oplyst på denne side. Det er ellers en side for folk der dyrker sjældne frugter af den ene eller den anden art. Her kan man få gode råd om hvor man kan købe frø, hvordan man skal passe de sjældne planter og alt andet der hører med til at have en have fyldt med sjældne frugter.

http://www.crfg.org

Kræftens bekæmpelse


Kræftens Bekæmpelse har haft lidt modvind i medierne - på trods af det er det en organisation der gør et vigtigt arbejde i en vigtig sag. På denne side kan man læs om foreningens arbejde, hvordan man bliver medlem og hvad pengene går til.

http://www.cancer.dk

Misbrugs-net


Der findes kun meget få ting som ikke kan føre til misbrug. Hvis man skulle havne i et misbrug af den ene eller anden art giver denne side en god hjælp. Det er en oversigt over de forskellige behandlingssteder der er i landet. Det er en funktionel side der hurtigt kan lede en frem til det nærmeste sted hvor man kan få hjælp og behandling.

http://www.cybernet.dk/users/misbrug/forside.htm



Uddannelse


Edb i undervisningen


Denne side giver hjælp til lærere der vil bruge edb i undervisningen. Her er omtale af programmer man kan bruge og forslag til hvordan man kan opbygge et undervisningsforløb med disse programmer. Siden er lavet af en privat person og virker fri for økonomiske intersser.

http://www.geocities.com/SiliconValley/Pines/6257/


Underholdning


Filmfejl


En ganske speciel hobby inden for gruppen af film fans, er at holde øje med fejl i filmene. Det er ting som stearinlys der bliver længere og stenalder-mennesker med digitalure, man holder udkig efter. Nu er der kommet en dansk side om denne "sport", der er ikke så meget endnu, men man er velkommen til at indsende sine egne bidrag.

http://www.danbbs.dk/~darkness/


Sejlsport


Skulle man være bidt af en gal båd, eller bare godt kunne lide at sejle, så er dette en side man burde kende. Dansk Sejlunion har en hjemmeside der indeholder kontakt information, resultater fra kapsejlads og meget andet om foreningens arbejde.

http://www.sejlsport.dk/text/home.htm


Videnskab


Frøsamlernes hjemmeside


Når klima og miljø ændrer sig er der mange dyr og planter der ikke længere kan leve. For at disse planter ikke skal forsvinde helt er der nogen der har taget initiativ til at indsamle frø fra disse planter. Disse mennesker har stiftet en forening for frøsamlere. På deres hjemmeside kan man læse lidt historie, finde månedens plante og læse om de forskellige projekter der er igang for at bevare de truede planter.

http://www.netby.nerdscan.dk/Nord/Paradisaeblevej/Harpestreng/




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Also A/S
    Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere