Opera bygger server ind i browseren

Den nye tjeneste Opera Unite fjerner grænsen mellem klienter og servere. Nu kan brugerne udveksle filer med andre direkte gennem browseren.

Det norske browserfirma Opera vil gøre det lettere at udveksle filer over nettet med sin nye tjeneste Opera Unite, der kan downloades som preview-version på denne side. Med Opera Unite kommer browseren både til at fungere som klient og server. Det skal gøre det lettere at udveksle filer med andre uden at installere ekstra software på computeren - Unite bliver en del af den kommende Opera 10 browser.

Opera stiller selv proxy-servere til rådighed, der bruges til at opbygge forbindelsen mellem afsender og modtager. For at tage imod filerne behøves kun en nyere browser. I skrivende stund kan brugerne installere seks forskellige Unite-tjenester, herunder File Sharing til filudveksling, Photo Sharing til udveksling af billeder, Web Server, hvor man kan hoste sin hjemmeside, Media Player til at dele musiksamlingen, Frigde til korte notater og Lounge til internet-chat.

Der kan også opbygges direkte forbindelser mellem internet-brugere (uden proxy-server) gennem uPnp (Universal Plug and Play), men dette kan udgøre en sikkerhedsrisiko. En anden mulighed er at åbne port 8840 manuelt.

På Unity-hjemmesiden kan man følge en Activity-feed, der viser hvor mange der bruger de enkelte tjenester på ens egen computer. Her kan man også deaktive de enkelte tjenester.

En detaljeret beskrivelse af den nye tjeneste findes i dette dokument til udviklere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere