Sony vil skabe iTunes til film

Filmkoncernen Sony Pictures har ambitioner om at bygge en filmportal, som skal gentage Apples succes på musikmarkedet.

Hos den japanske megakoncern Sony kigger man med slet skjult misundelse på Apples succes med musiktjenesten iTunes. Apple har bevist, at det kan lade sig gøre at sælge musik på nettet - og Sony vil nu gøre det samme med film. På Digital Hollywood Conference i denne uge har Sony Pictures annonceret, at selskabet vil udvikle en film-pendant til iTunes Music Store.

»Vi ønsker at sætte standarder for filmindustriens internet-handel, ligesom Steve Jobs har gjort det med iTunes for musikindustrien,« sagde Michael Arrieta, direktør for Sony Pictures, som også betegnede den nye portal som en slags »Anti-Napster«.

Indtil videre planlægger filmselskabet at digitalisere 500 film, som skal sættes til salg på nettet. Men filmene skal også sælges på Flash-hukommelseskort til mobiltelefoner og andre håndholdte enheder. Sony vil desuden udvide sin eksisterende download-portal med muligheden for at hente film.

Sonys fremstød er dels vendt mod computerfirmaer som Apple, der skal forhindres i at sætte sig på online-filmmarkedet i samme omfang som det er sket med musik, og dels mod den udbredte piratkopiering af film på nettet.

Apples succes skyldes ikke mindst de nære bånd mellem den populære musikafspiller iPod og musiktjenesten iTunes. Det regnes for sandsynligt, at Sony vil forsøge at skabe en lignende forbindelse mellem sin PlayStation Portable (PSP) og den kommende filmportal.

PSP understøtter et helt nyt medieformat, Universal Media Disc (UMD), som er udviklet specielt til den mobile spilmaskine og har en kapacitet på 1,8 GB. Det er mere end tilstrækkelig til en film i fuld længde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere