Data skal håndindtastes i omstridt lønsystem

Oplysninger om løntillæg og lignende for flere tusinde statsansatte skal hver måned indtastes manuelt i Statens Lønsystem. Dermed går det offentlige glip af besparelser på flere tusinde arbejdstimer. Det skriver IT-avisen ComON i dagens udgave.

Sekretærer i en lang række statslige styrelser og myndigheder skal hver måned manuelt taste løndata for flere tusinde ansatte ind i det omstridte Statens Lønsystem (SLS). Det på trods af at systemet har været 13 år undervejs og foreløbig kostet skatteborgerne knap 430 millioner kroner. Det skriver IT-avisen ComON i dag.

Sagen er den, at medarbejderne i de enkelte styrelser skriver deres timeforbrug og optjente tillæg for nat- og weekendarbejde ind i styrelsens tidsregistreringssystem. Men Statens Lønsystem er ikke i stand til at modtage data fra tidsregistreringssystemerne, og en sekretær må derfor hver måned printe en side for hver medarbejder ud og manuelt indfører hvor mange tillæg den enkelte medarbejder er berettiget til i denne måned.
»Der er ingen tvivl om at det er et stort arbejde, som vi gerne ville være foruden,« siger specialkonsulent Carl Martin Jespersen fra Beredskabsstyrelsen, der har 650 ansatte, hvoraf godt halvdelen hver måned får særlige tillæg oveni lønnen.

Glip af gevinst
IT-avisen ComON har talt med lønmedarbejdere i en håndfuld styrelser og institutioner, der alle må til tasterne hver måned. Typisk er det lønoplysninger for omkring halvdelen af medarbejderne, der skal indtastes manuelt. Dermed går staten glip af en effektiviseringsgevinst af ukendt størrelsesorden, som burde være høstet, hvis systemerne kunne tale sammen.

Hos Økonomistyrelsen, der har ansvaret for udviklingen af Statens Lønsystem, siger kontorchef Annelone Jensen, at styrelsen arbejder på at løse problemet.

»Det er noget, som vi er ved at analysere med henblik på at lave nogle grænseflader for at løse problemet,« siger Annelone Jensen, der regner med at have en løsning klar inden årets udgang.

I Folketinget giver historien om SLS anledning til hovedrysten.
»At statlige medarbejdere landet over sidder og taster lønbilag manuelt ind i systemet, understreger blot endnu en gang, at SLS er blevet landets dyreste molbohistorie. Det er dybt utilfredsstillende, at staten endnu en gang har postet flere hundrede millioner i et IT-system, der ikke kan løse helt basale opgaver,« siger SF's Morten Homann, der har fulgt SLS igennem flere år.

For to uger siden kunne IT-avisen ComON fortælle hvordan ulæselige data fra Statens Lønsystem gør det umuligt for en lang række statslige myndigheder at beregne hvordan lønudgifterne vil udvikle sig i fremtiden. Finansminister Thor Pedersen skal nu svare på spørgsmål om den sag i Folketinget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere