Computergigant har ondt i pc-salget

Men næste år bliver det meget bedre.

Mens HPs ansatte må gå ned i løn, ser det til gengæld lidt bedre ud for it-koncernens aktionærer. HP har netop afleveret et kvartalsregnskab, hvor overskuddet er steget med 14 procent til 11,9 milliarder kroner.

Det netop afleverede kvartalsregnskab var det sidste i HPs regnskabsår. For hele 2009 fik HP et overskud på 38,3 milliarder kroner. Hvilket var otte procent mindre end i 2008, hvor selskabet fik et overskud på 41,3 milliarder kroner.

Med det stærke regnskab fra HPs fjerde kvartal i ryggen bebudede HPs Koncernchef Mark Hurd i forbindelse med regnskabet, at HP er på vej til at komme stærkt igen i 2010, hvor han blandt andet forventer, at HPs printersalg igen vil vokse med tocifrede procentrater.

Det er også tiltrængt. For printersalget har givet blodtud til HP i det netop afsluttede finansår, hvor salget i fjerde kvartal var 15 procent mindre end i året før.

Også pc-omsætningen har haft det skidt hos HP. Omsætningen var i HPs fjerde kvartal 12 procent mindre end året før.

Succeshistorien er services, hvor omsætningen i fjerde kvartal voksede med otte procent, især set i lyset af købet af EDS.

I 2010 forventer Mark Hurd ud over, at printersalget og pc-salget vil stige, også at det nylige køb af 3Com vil være med til at styrke koncernens bundlinje.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere