Ingen penge til Den Danske Netordbog

Trods stor succes med netordbog tøver Kulturministeriet med at støtte projektet.

Der skal fem millioner kroner til, for at Den Danske Netordbog kan fortsætte. Men trods den store succes hos forbrugerne kniber det med at få offentlig støtte.

Omkring 900 unikke brugere søger dagligt hjælp til stavningen hos Den Danske Netordbog, men fra januar 2006 vil de blive mødt af en sort skærm.

Center for Leksikografi ved Handelshøjskolen i Århus står bag Netordbogen. Leder af centeret, Professor dr.phil.habil Henning Bergenholtz, mener, at der skal ske væsentlige forbedringer. Blandt andet skal ordbogen udvides fra de nuværende 110.000 opslagsord til omkring 300.000 opslagsord, for at nå andre europæiske standarder.

Desuden skal søgefunktionerne forbedres, således at der bliver mulighed for intelligent søgning, så brugere, der staver et ord forkert, ikke bliver sendt ud i ingenmandsland.

Disse ændringer anslås til at koste omkring fem millioner kroner. Henning Bergenholtz har derfor søgt Kulturministeriet om støtte - men uden held.
Kulturministeriet støtter nemlig allerede to danske onlineordbøger og har ikke flere midler til at støtte Netordbogen med.

»Set i lyset af at der kommer til at gå op imod syv år inden de onlineordbøger Kulturministeriet støtter vil være tilgængelige, så er det da ærgerligt at forbrugerne bliver overladt til en sort skærm«, siger Henning Bergenholtz.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kulturminister Brian Mikkelsen, da han er på ferie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere