Dansk computer misbrugt til hacker-angreb

Et ægtepar på Midtsjælland blev anholdt og sigtet for computer-kriminalitet. Hackere havde brugt ægteparrets computer til at angribe et amerikansk firma.

En ubeskyttet computer fik alvorlige konsekvenser for et ægtepar fra Midtsjælland, der blev anholdt af politiet og sigtet for et hacker-angreb mod et amerikansk vekseler-firma, skriver Ritzau. De amerikanske myndigheder havde sporet angrebet til ægteparrets computer, men efterforskningen afslørede hurtigt, at ægteparret var uskyldigt. De reelle gerningsmænd havde installeret et skjult program og fjernstyret computeren.

Ifølge Rigspolitiets IT-efterforskningssektion kan private og virksomheder risikere at blive udsat for afpresning, hvis hackere skaffer sig kontrol over computerne. Der er dog endnu ikke registreret sager om internet-afpresning i Danmark.

»Jeg har på fornemmelsen, at der er firmaer, som har været udsat for afpresning, men som ikke har anmeldt det«, siger kriminalkommissær Ronald Pedersen til Ritzau.

Han fortæller at der har været et enkelt forsøg på afpresning. Hackere forsøgte at afpresse et bordel og truede med at offentliggøre kundelisten, men det viste sig, at der ikke var hold i sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere