Hacker frikendt for bankindbrud

En hacker, der påviste sikkerhedsbrister hos en australsk bank, er blevet frikendt. Dommeren mente, at den tiltalte havde udført en god gerning.

Den 39-årige Gerasimos Macridis ringede tidligere på året til den australske Reserve Bank og fortalte, at bankens systemer havde en alvorlig sikkerhedsbrist.

Han påviste, at bankens transmissioner via fax og telefon kunne opsnappes, og nu ville han have betaling for oplysningen og for sine løsningsforslag. Men i stedet blev den driftige herre meldt til politiet.

Macridis påstod i retten i denne uge, at han har 11 års erfaring som sikkerhedskonsulent, og at han har ydet bistand til en række større virksomheder. Han indrømmede, at han ikke havde fået tilladelse til at undersøge bankens sikkerhedsniveau. Men han mente ikke, at han havde gjort noget ulovligt. Og det gjorde den australske dommer faktisk heller ikke.

Han mente i hvert fald, at det ville være ude af proportion at straffe Macridis, da banken havde fået identificeret en alvorlig sikkerhedsbrist som følge af de ubestilte sikkerhedstjek. Dommeren noterede sig, at Macridis ikke havde videregivet oplysningerne og frifandt ham derfor.

»Hans hensigter var gode,« hævdede dommeren, Ian Mill.

Hvorvidt den selvbestaltede sikkerhedsekspert kan forvente betaling for sine ydelser, melder historien intet om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere