Sony starter priskrig på e-bøger

Det er krig om det amerikanske marked for e-bøger. Sony har præsenteret to nye e-book-modeller. En ny og billigere begyndermodel skal gøre e-bøger interessante for et større publikum.

I USA er markedet for elektroniske bøger og de tilhørende læseapparater delt mellem Amazon, som kun sælger sin Kindle på det nordamerikanske marked, og Sony, som også har lanceret sin Reader i Europa. Amazon kom ud med en ny version af Kindle tidligere i år, men er kommet i modvind for sin brug af DRM – senest måtte Amazon undskylde, at man kom til at slette bøger, som kunderne allerede havde købt og downloadet.

Nu har Sony præsenteret to nye modeller af sin Reader. Den mest interessante nyhed er en billigere begyndermodel under navnet Pocket Edition. Den kommer på markedet i USA mod slutningen af august og koster omkring 199 dollar. Pocket Edition har et E-Ink-display på fem tommer og er dermed mindre end de tidligere modeller fra Sony. Den kan heller ikke spille lydfiler og der er ikke noget stik til hukommelseskort.

Den anden nyhed er en større version med seks-tommers-touchscreen, der skal erstatte modellen PRS-700. Den skal koste 299 dollar. Med denne PRS-600 Reader Touch Edition kan brugeren skrive notater på et virtuelt tastatur eller med en medfølgende pen. En ordbog er indbygget.

Begge nye modeller har dog ikke noget WLAN og der er heller ikke andre muligheder for at forbinde sig til nettet.

Det er ikke kun Sonys Reader, der bliver billigere. Prisen for bestseller-titler skal også sænkes fra 12 til 10 dollar. Sony bruger det standardiserede format epub i sine enheder, mens Amazon anvender sit eget lukkede format. Selvom det er Amazon, der har fået kritik for sit DRM-system, så kan epub også kombineres med DRM.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere