AMD: 32-bit-processorens æra er slut

Den sidste 32-bit-processor fra AMD forlader samlebåndet i 2005. Fremover vil chipfirmaet kun producere 64-bit-chips.

På Comdex i Las Vegas har AMD overraskende meddelt at produktionen af 32-bit-cpu'er med stor sandsynlighed bliver stoppet i 2005. Produktchefen for mikrochips hos AMD, Marty Seyer, fortæller at firmaet fremover udelukkende vil satse på 64-bit-processorer til hjemme-brugere og virksomheder.

AMD har netop introduceret sin første 64-bit-processor til desktop-pc'er, Athlon 64, men indtil videre er den nye model kun solgt i forholdsvis få eksemplarer.

Den seneste udmelding tolkes derfor som en modig udfordring til konkurrenten Intel, som først er klar med et 64-bit-produkt til desktop-pc'er i 2004.

Athlon 64 skal sælges til computerspillere og udviklere, som har brug for maksimal ydelse, men endnu er udvalget af 64-bit-software meget begrænset. Processoren er dog også i stand til at afvikle eksisterende 32-bit-programmer.

Henri Richard, der er salgs- og marketingchef hos AMD, mener at de nuværende 32-bit-processorer er alt for langsomme til den næste generation af spil og andet pc-software.

Det bekræftes af Microsoft, som til næste år er klar med en Windows-version til Athlon 64.

»64-bit-processoren er den bedste platform for den næste software-generation,« siger Microsofts europæiske salgschef Rolf Schander.

AMD regner med at sælge mellem 50 og 100 millioner 64-bit-cpu'er i de næste tre år. Det ventes at chipfirmaet vil sænke priserne betydeligt for at sætte gang i salget.

Hewlett-Packard har annonceret sin første pc-model med Athlon 64 på Comdex-messen. Den nye Compaq Presario 8000Z kommer på markedet i begyndelsen af 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere