Europa får bedre GPS

Ny europæisk teknologi skal forbedre nøjagtigheden af det eksisterende GPS-system. Teknologien er en forløber til det europæiske satellitnavigations-system Galileo.

Nu er der gratis adgang til den såkaldte EGNOS Open Service for private og virksomheder i Europa. EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service) er et forstærkningssystem, der skal forbedre nøjagtigheden af satellitnavigations-signaler over Europa. Nøjagtigheden af de nuværende GPS-signaler forbedres fra ca. ti meter til to meter.

EGNOS er det første europæiske satellitnavigations-projekt og en forløber for det globale satellitnavigations-system Galileo, som er under udvikling i EU.

Teknologien skal bruges i andre forskellige sektorer, herunder landbrug, gennem nøjagtig sprøjtning med gødningsstoffer, eller transport, gennem automatiske systemer for opkrævning af vejafgifter eller forsikringsordninger med "betaling efter brug". Den skal også bruges i luftfarten.

Fra midten af næste år skal der etableres en nødtjeneste, "Safety-of-Life", der advarer brugeren inden for seks sekunder om, at systemet ikke fungerer ordentligt. Der afprøves i øjeblikket en kommerciel tjeneste, som også kommer til næste år.

EGNOS består af transpondere om bord på tre geostationære satellitter og et jordbaseret net af ca. 40 positionsbestemmelsesstationer og fire kontrolcentre, som alle er indbyrdes forbundet. Dækningsområdet omfatter de fleste europæiske stater og kan udvides til at omfatte nabolandene.

Den nye Open Service kræver kun en GPS/SBAS-kompatibel modtager inden for EGNOS' dækningsområde. De fleste GPS-modtagere, der i dag sælges i Europa, opfylder dette krav. Der kræves ingen tilladelse eller særlig certificering.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere