25 år med Windows

Det er 25 år siden en ung Bill Gates annoncerede til en måbende verden, at tekstbaserede DOS ville blive afløst af noget ved navn Vinduer, og at en mand ved navn Steve Balmer ville gå amok.



Da Bill Gates den 10. november 1983 indtog podiet på Helmsley Palace Hotel i New York og annoncerede, at 90 procent af alle IBM kompatible computere inden for et år ville køre med Windows 1.0, vidste han alt om Steve Jobs planer med Apple, og han kendte alt til Xerox revolutionerende mus og styresystem i kopimaskine-virksomhedens laboratorier.

Gates vidste at afløseren for Apples Lisa, den kommende Macintosh kunne blive en reel trussel for pc'er og dermed for hans MS-DOS. Derfor var det vigtigt at få budskabet ud. Et nyt styresystem, der kunne styres med mus og havde dropdown menuer, i stedet for tekstbaserede tastekommandoer i DOS var på vej, og om et år ville det herske.

Nogle år inden havde Steve jobs besøgt Xerox Palo Alto Research Center. Her havde han set vidunder maskiner, der fungerede uden tekstinput men blev styret af en mus og vinduer. Hans indtryk blev grundlaget for den verden vi kender i dag. Han nøjes nemlig ikke med at kopiere Xerox ideer til sin Lisa, han hyrede også Bill Gates' Microsoft til at udvikle programmer til den kommende Macintosh. På den måde kunne Bill Gates ved selvsyn forstå den grafiske brugerflade fra bunden.

Hvis ikke Steve jobs havde set Xerox opfindelser, og Bill Gates ikke havde set Jobs videre udvikling, så ville alle udgaver af Windows og MacOs forsvinde fra alle computere i verden.

Og det hele startede for 25 år siden, da den unge Bill Gates indtog podiet på Helmsley Palace Hotel i New York og fortalte verden, at vinduerne var på vej.

Windows 1.0 blev dog forsinket og blev først lanceret i 1985. Apple har flere gange sagsøgt Microsoft for at have stjålet Windows fra deres MacOS, ligesom Xerox har sagsøgt Apple for at have stjålet MacOS fra dem.

I dag er Windows installeret på 90 procent af hele verdens computere.

Se i øvrigt Steve Balmer forsøge at sælge Windows 1.0 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere