Artikel top billede

Google fjerner 21 skadelige Android-apps

Google har fjernet en række aplikationer med skadelig kode fra sit Android Market.

I modsætning til den strenge kontrol i Apples App Store har udviklerne langt større frihed i Googles Android Market – men denne frihed kan også misbruges. Ifølge Android Police har en udvikler taget 21 populære applikationer i Android Market, inficeret dem med malware og genudgivet dem i den mobile markedsplads.

De 21 malware-applikationer er angiveligt downloadet mellem 50.000 og 200.000 gange i løbet af fire dage. Google reagerede først efter en henvendelse fra Android Police, men så gik det også stærkt – programmerne forsvandt efter fem minutter.

Faktisk kontrollerer Google alle applikationer for malware inden de bliver udgivet i Android Market - det påstår firmaet i hvert fald. Det vides ikke, hvordan det alligevel er lykkes at få de 21 programmer med i Android Market.

Malwaren skaffer sig root-rettigheder på den mobile enhed og er selv i stand til at downloade og installere yderligere kode, som f.eks. kunne aflure brugerens personlige oplysninger.

Det store spørgsmål er nu om Google også vil benytte sin mulighed for at fjernslette de pågældende malware-applikationer på brugernes Android-enheder. Der er nemlig indbygget en funktion til fjernsletning i Android. Denne funktion er netop rettet mod skadelige applikationer og Google har brugt den tidligere til at fjerne programmer.

Men Google har indtil videre ikke kommenteret sagen med sletningen af de 21 applikationer og vil altså heller ikke fortælle, om man har tænkt sig at fjernslette programmerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere