EU advarer: Ikke flere IP-adresser i 2005

Hvis ikke skiftet til IPv6 bliver gennemført snart, vil vi løbe tør for IP-adresser allerede i 2005, advarer EU-kommissionen.

EU-kommisionen advarer nu om, at vi allerede om tre år - i 2005 - kan risikere at løbe tør for adresser på nettet, de såkaldte IP-adresser, skriver Computer Sweden. Den nuværende IPv4 er i stand til at håndtere to milliarder IP-adresser, men de er snart slugt af alle de nye trådløse enheder som mobiltelefoner. Helt præcis spår EU-kommissionen at år 2005 bliver året, hvor vi løber tør for adresser.

Redningen er IPv6, der kan håndtere så mange IP-adresser, at hvert enkelt sandkorn i verden burde kunne få sin egen adresse. Windows XP hører til blandt de operativsystemer, som kan håndtere IPv6, ligesom Microsofts kommende serverstyresystem Windows Net Server. Men det afgørende punkt er, at nettets infrastruktur også skal kunne klare den nye standard - og det er dyrt at skifte. Derfor vil EU-kommissionen nu gå aktivt ind i kampen for at opfordre til opgraderingen.

Dagens IPv4 anvender unikke adresser, som er blot fire byte lange og ser således ud, 193.162.142.12, i decimalform. IPv6 anvender adresser som er 16 byte lange. Læs mere om IPv6 på nedenstående link.

Link:

  • IPv6.org



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Jobindex Media A/S
    Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere