IT-investeringer flytter til udlandet

Hvis Danmark ikke vinder terræn inden for IT-forskning og udvikling, vil investeringerne flytte andetsteds hen, mener IT-Brancheforeningen.

Inden for en kort årrække vil der være brug for dobbelt så mange IT-kandidater og Ph. D'ere som i dag. Hvis Danmark ikke vinder terræn inden for IT-forskning og udvikling, vil investeringerne flytte andetsteds hen. Det mener IT-Brancheforeningen, som har nærlæst regeringens finanslovsforlag og udtrykker tilfredshed med det tættere samspil mellem forskning og erhvervsliv.

»På kort sigt er det naturligvis ikke så godt, at Danmark har et stykke op til den fælleseuropæiske målsætning om forskning. På den anden side er det meget positivt, at regeringen snart vil tage skridt til at bringe forskningen i Danmark tættere på erhvervslivet. En bevilling på 275 mill. kr. til tættere samspil mellem offentlig forskning og erhvervsliv støtter vi fuldtud,« siger adm.dir. Jakob Lyngsø, IT-Brancheforeningen.

Han peger på at IT-erhvervet inden for de seneste år er klatret op til at være blandt Danmarks fire største eksporterhverv. Men der er fare for at investeringerne flytter ud af landet, hvis den danske forskning sakker bagud.

»Vi forventer derfor, at der i finansloven for 2005 kommer yderligere midler til offentlig IT-forskning - bl. a. i de strategiske forskningsprogrammer. IT-erhvervet finansierer knap 90% af IT-forskning og udvikling herhjemme. IT-erhvervet har brug for en balance mellem offentlig og privat forskning, som bedre ligner de øvrige erhverv,« siger Jakob Lyngsø.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere