Microsoft: 250 milliarder i udvikling

Microsoft vil over de kommende seks år bruge 40 milliarder dollar - cirka 250 milliarder kroner - på udvikling af nye produkter til en fuldstændig netbaseret fremtid, har Microsoft-stofter Bill Gates netop løftet sløret for i en tale til 100 førende amerikanske direktører.

Temaet for Microsoft de kommende år bliver »rewiring of the economy« i post-dotcom-æraen, lød det fra Gates.

Han forklarede, at beta-udgaven af den næste Visual Studio-version sammen med nye webservice-standarder og nye trådløse, tale-, kollaborations-applikationer vil forenkle fornyelsen af forretningsprocesserne - hvilket igen vil forøge effektiviteten i det arbejde, som leveres af personale, der benytter informationsteknologi.

»Denne tilkendegivelse er som et deja vu. Folk sagde det samme sidst i halvfemserne, og forsvandt de fleste af dem ikke? Jo. Men det svære arbejde med at få dette til at fungere er først begyndt nu. Den teknologi, som gør det muligt for virksomhederne at få denne fundamentale teknologi til at spille sammen, hedder Web Services,« sagde Gates med henvisning til Microsofts egen løsning til fremtidens netværksbaserede samfund.

Han vedgik, at den økonomiske nedtur, en tilbagevenden til server-baserede computersystemer og pc-sikkerhedsproblemer har forstyrret nye anvendelsesformer i Windows-baserede desktop-computere - og at mange it-projekter er anbragt i venteposition. Gates forsøgte dog at henlede publikums opmærksomhed på, at Microsoft har fokus på problemerne med sikkerhedsrettelser og virus-isolerende teknologier. Dette vil skabe fornyet tro og vækst på pc-området og inden for web-baserede mobile enheder, sagde han ifølge det amerikanske CRN.

Gates kom dog ikke ind på Microsofts mulige, eget ansvar for den voldsomme vækst i angreb på Windows-baserede pc-systemer. I stedet valgte han at se på de fremtidige visioner.

»Det arbejde, vi udfører hos Microsoft, er at skabe software, som kan bidrage til drømmen om gnidningsløs (»seamless«, red.) computerbrug, hvor information er tilgængelig, når du har brug for den, og hvor alle systemer kan forbindes uden manuel anstrengelse. Vi har realiseret mange af de drømme, vi havde for mere end et tiår siden. Målet om gnidningsløs computerbrug skal skabe højere produktivitet og føre til, at man får større udbytte ud af de ansatte, som arbejder med informationsteknologi,« lød det fra Microsofts chefudvikler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere