Staten straffede IBM

IBM's tilbud på storage-udstyr til staten kunne være blevet godkendt, selvom en referenceliste manglede. Alligevel hævder Finansministeriet, at de var tvunget til at afvise IBM.

Finansministeriet kunne have godkendt IBM's tilbud på storage, da Finansministeriet sidste år udbød en rammeaftale. Alligevel valgte ministeriet at afvise IBM's tilbud på grund af manglende detaljer om it-gigantens produkter. Det siger en professor i EU-udbudsret.

»Afvisningen er et valg, som Finansministeriet ikke har haft pligt til at foretage. Der er juridisk set ikke noget kritisabelt i en afvisning, fordi IBM ikke har beskrevet deres tidligere leverancer tilstrækkelig præcist,« siger professor i EU-udbudsret ved Copenhagen Business School, Steen Treumer.

Han har for CRN gennemgået ministeriets afvisning af IBM og fastslår, at staten kunne have godkendt IBMs storagemateriale. Alligevel hævdede ministeriet i går, at man var tvunget af lovgivningen til at afvise IBM allerede i den indledende prækvalifikationsrunde.

Når Finansministeriet alligevel har sat IBM udenfor døren i storageudbudet, er det fordi ministeriet ikke har været i stand til at vurdere IBM's leverancerne til staten. I prækvalifikationsmaterialet bad Finansministeriet leverandørerne beskrive deres leverancer på storageområdet til staten. Ifølge ministeriet har IBM i modsætning til andre leverandøer ikke beskrevet tilstrækkeligt præcist, hvilket storageudstyr, de har stående hos staten. I stedet har IBM nøjes med at beskrive deres leverancer uden tilstrækkelig mange detaljer.

»IBM har måske gjort deres arbejde lidt for hurtigt i forhold til et vigtigt punkt i deres ansøgning. Finansministeriets afvisning er et klart signal om, at man ønsker klar og præcis dokumentation fra ansøgere, der ønsker at komme i betragtning som tilbudsgivere,« vurderer Steen Treumer.

Han siger, at det normale er, at lade tvivlen komme en leverandør til gode, når det drejer sig om et velrenommeret virksomhed, man i øvrigt regner med er i stand til at levere en egnet vare.

»Ordregiverne udviser gennemgående fleksibilitet i forhold til de formelle udbudsbetingelser, fordi kvaliteten af tilbudene i sidste instans er det afgørende for ordregiverne« siger Steen Treumer.

Det har fredag formiddag ikke været muligt at få en kommentar fra Finansministeriet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere