Google og IBM går sammen om cloud computing

Eric Schmidt og Sam Palmisano - topchefer for henholdsvis Google og IBM - er blevet så nære venner, at de nu skaber fælles cloud-systemer til brug for amerikanske universiteter.

Fremtidens amerikanske datamatikere skal ikke kun vide, hvordan man programmerer software beregnet til en enkelt server - de skal også have et solidt greb om mulighederne i massivt parallelle server-clustre. Det mener i det mindste de to gode venner, Eric Schmidt og Sam Palmisano.

Deres firmaer - IBM og Google - vil hver især deltage i fælles projektet, som billedlig talt skal få en række amerikanske universiteter teknologimæssigt hel op i skyerne. Hver part bidrager med hardware, software og service for mellem 20 og 25 millioner dollars (cirka 130 millioner kroner), skriver avisen Wall Street Journal.

Projektet handler om cloud computing - altså hvor den traditionelle client/server-model er erstattet af store, gensidigt forbundne datacentre (et grid), hvorfra applikationer er tilgængelige via en hvilken som helst browser.
I et fælles telefoninterview fortalte Google-CEO Eric Schmidt og IBM übergeneral Sam Palmisano, at ideen til et cloud-samarbejde mellem de to it-giganter første gang opstod, da Palmisano kom på besøg i Googles hovedkvarter i Mountain View i Californien i december sidste år.

Det gik dengang op for de to topchefer, at de havde helt samme syn på cloud computing - begge mener, at det er fremtidens systemarkitektur, skriver Wall Street Journal.

Ifølge Sam Palmisano skal fagfolk fra hver virksomhed stå til rådighed med ekspertise for projektet. IBM har særlig ekspertice på drift af datacentre og sikkerhedsspørgsmål, mens Google tænkes at kunne bidrage til projektet med sine erfaringer i brugen af massivt skalerede server-clustre.

De to topchefer fortalte, at de begge var bekymrede for det fokus, som man lægger i dagens computer science-uddannelser på universiteterne. Her tager undervisningen først og fremmest udgangspunkt i et single-server-univers - snarere end i cloud-computings parallelt orienterede verden, lyder det fra Palmisano & Schmidt.

Ifølge IDC-analtiker Frank Gens skal samarbejdet mellem Google og IBM dog også ses som en fælles front, som de to nu danner mod Microsoft, der er i gang med at udforme sin egen version af cloud computing.
»De vil sikkert gerne begge kunne påvirke udviklingen - før påvirkningen begynder at komme fra Microsoft,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere