Artikel top billede

Nyt pilotprojekt skal finansiere danske elbil-batterier

GE og Better Place starter et pilotprojekt for finansiering af 10.000 batterier til elbiler i Danmark og Israel.

Der har været stille i den seneste tid omkring elbil-firmaet Better Place, som har mistet flere af sine nøglemedarbejdere i Danmark. Den tidligere Microsoft-topchef Jens Moberg har forladt sin stilling som topchef for firmaet, og kommunikationschef Sara Helweg-Larsen er skiftet til McDonalds. Sidste år mistede Better Place sin finansdirektør, da den tidligere kronprins i TDC Lars Torpe Christoffersen valgte at forlade selskabet efter mindre end en måneds ansættelse.

Men der er stadig i liv i Better Place, som har store ambitioner om at revolutionere bilmarkedet. Nu har Better Place indgået et teknologisk og finansielt partnerskab med den store koncern GE (General Electric). Sammen vil de to firmaer udvikle et batterifinansieringsprogram, som indledes med et pilotprojekt for finansiering af 10.000 batterier i Danmark og Israel.

I den forbindelse gentager Better Place sit løfte om, at man inden for et års tid vil være klar til at tilbyde elbiler til både private forbrugere og virksomheder i Danmark.

”Set med danske øjne er finansieringen af de 10.000 batterier til Danmark og Israel central, men jeg hæfter mig i lige så høj grad ved det globale perspektiv i aftalen og den validering af Better Place-modellen, som partnerskabet er et udtryk for. Det er et samarbejde med store perspektiver,” siger Morten Leth, der overtog som midlertidig topchef hos Better Place i Danmark efter Jens Mobergs fratrædelse.

I Better Places model er ejerskabet af bil og batteri opdelt, så bilisten ikke skal betale købsprisen for batteriet, men i stedet tegner abonnement for et bestemt kilometertal hos selskabet. Det nye samarbejde betyder, at GE's WattStation skal være kompatibel med Better Place's teknologi, så man kan lade sin bil op ved alle WattStation-standere. Det betyder altså at elbilisterne kan ”roame” frit.

De to firmaer vil også samarbejde om markedsføring af elbiler og sammen vil de forsøge at finde virksomheder, som vil deltage i pilotprojekter med flåder af elbiler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere