Eksperiment: 14 dage uden Microsoft

Et eksperiment har vist, at en almindelig dansk familie sagtens kan vende ryggen til Microsoft og lære at bruge alternative gratis alternativer.

Grunden til, at programmer og styresystemer under open source-licens ikke hitter blandt almindelige brugere, er, at forbrugerne simpelthen er for vant til at bruge de kendte programmer fra Microsoft.

Det er i hvert fald et ofte fremført argument.

Men det argument blev sat på prøve og sendt til tælling i programmet DR Penge på Danmarks Radios i denne uge.

Her beviste en almindelig familie, at de sagtens kunne vænne sig til at bruge andet end Internet Explorer og Windows. I 14 dage var styresystemet på alle familiemedlemmers computere udskiftet med Linux-systemet Ubuntu.

Eksperimentet betød også goddag til kontorpakken Open Office og andre gratis- og open source programmer.
TV-programmet kan genses her.

I programmet blev det nævnt, at en almindelig familie kan spare op til 20.000 kroner, hvis man går helt uden om Microsoft-software. Den besparelse har åbenbart vakt en del seeres interesse.

Folkene bag det danske Ubuntu-community fortæller, at besøgstallet i det efterfølgende døgn har nået usete højder.

Om man lige så gnidningsløst kunne lave den samme manøvre på de danske arbejdspladser, eller om det giver anledning til flere problemer end fordele at se fuldstændig bort fra Microsoft, blev ikke belyst.

Det spørgsmål forsøger it-forum Midtjylland dog at besvare om kort tid. Arrangementet, der foregår i Viborg, kigger blandt andet nærmere på brugen af OpenOffice i virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere