Danskere i million-strid med tysk gigant

Opportunity Solutions' økonomiske krise skyldes at tyske Software AG har brudt en indgået salgsaftale til flere millioner, hævder ledelsen. Software AG ryster på hovedet og mener i stedet, at danskerne har forsømt at udviklet deres produkt.

I januar 2003 var smilene store, da danske Opportunity Solutions indgik en salgsaftale med den tyske gigant Software AG. Nu er smilene imidlertid stivnet, og de to selskaber er kun på talefod via selskabernes advokater.

I det danske selskab anklager man tyskerne for at bære en stor del af skylden for firmaets dybe økonomisk krise i form af en gæld på langt over 50 millioner kroner.

»Helt konkret havde vi lavet en aftale med Software AG, som betød, at vi skulle være blevet markedsført globalt som en af seks partnere. Men der er intet sket, og vi har ikke solgt noget som helst på den baggrund. Til gengæld har vi købt licenser af dem for et meget stort beløb,« siger Opportunity Solutions' administrerende direktør Lars Andersen til IT-avisen ComON.

Aftalen betød, at Opportunity Solutions budgetterede med millionindtægter i 2003. Indtægter, der dog aldrig kom, fordi det danske produkt ikke blev solgt. I stedet står det danske selskab tilbage med licenser, som man har købt til flere millioner kroner for at kunne udvikle en version, der passede til den tyske database.

»Det er hvad jeg med et mildt udtryk vil kalde tillidsbrud, og jeg kan kun opfordre andre til at være påpasselige med at lave forretninger med Software AG,« understreger Lars Andersen.

Tyskere: Danskere har ikke udviklet software som aftalt
Hos Software AG har man en lidt anden udlægning af sagen.

»Det lader til at man leder for en undskyldning for at det er gået galt. Vi er åbenbart blevet den undskyldning,« siger selskabets administrerende direktør, Ole Kock, til IT-avisen ComON.

Han undrer sig over Lars Andersens forklaring og forklarer, at Software AG - kort efter aftalen blev indgået - tog det danske it-hus med på Cebit-messen, introducerede selskabet for en lang række regionale direktører i koncernen, samt begyndte at uddanne sin salgsstab i sælge løsningerne.

»Vi har investeret på den anden side af en halv million kroner i Opportunity Solutions, men nu har neddroslet vores aktiviteter. Man kan jo ikke sælge et produkt, der ikke er færdigt,« siger Ole Kock.

Han fortæller at Opportunity Solutions stadig ikke - 18 måneder efter aftalen blev indgået - har udviklet en software, som kan integreres med det tyske produkt.

»Det var en del af aftalen, at vi skulle stille konsulentydelser til rådighed svarende til 100 timer a 1200 kroner, for at få effektueret samarbejdet. Endnu har Opportunity ikke brugt en eneste time. Det undrer mig, men hver gang jeg har henvendt mig til selskabet, har jeg fået at vide, at det ikke var nødvendigt,« forklarer Ole Kock.

I øjeblikket har Software AG indstillet alle aktiviteter i forbindelse med det danske samarbejde, som på nuværende tidspunkt betegnes som »anstrengt.«

»Det er ærgerligt for selskabets produkt har et stort potentiale. Men vi synes, at den måde som Opportunity Solutions' ledelse har opstrådt på er en smule mærkelig. Især når vi nu hører det håndfaste beskyldninger, som den nye direktør kommer med uden, at han på noget tidspunkt har taget kontakt til mig for at få løst problemet,« siger Ole Kock.

Som en del af rekonstruktionen af Opportunity Solutions er selskabets tidligere direktør Henrik Brandt, der indgik aftalen med Software AG, degraderet til produktchef.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere