Russisk opfinder bag Crusoe og IA-64

Den nye processorserie Crusoe fra Transmeta og Intels kommende Itanium IA-64 chiparkitektur bygger måske på ideer, som oprindelig er udviklet af en russisk professor. Boris Babaian fortæller i et interview med en finsk journalist, at Intel, Transmeta og Hewlett-Packard udnytter hans ideer i deres nye processorer. Babaian's firma, Elbrus International, har også udviklet en processor, E2K, der ifølge professoren er hurtigere og bedre end alle andre modeller. Men mangel på finansielle midler truer firmaets fremtid.


E2K er tre gange hurtigere og halvt så stor som Intels kommende Itanium, ifølge Babaian. Den 70-årige russer byggede de første supercomputere i Rusland i 1950'erne og lagde grundstenen til de systemer, som senere blev brugt til det russiske rum- og atomvåben-program. Efter Sovjetunionens sammenbrud indgik hans firma et samarbejde med Sun og Hewlett-Packard. David Ditzel - der senere startede Transmeta - var Sun's repræsentant i samarbejdet.


Elbrus delte alle informationer om sin processor-arkitektur med partnerne. HP samarbejde på dette tidspunkt med Intel om IA-64, mens Ditzel i 1995 forlod Sun og startede Transmeta. Babaian fortæller, at Transmeta har problemer med at få nok hastighed ud af Crusoe-processoren.


Læs hele interviewet med professoren på http://www.idg.net/go.cgi?id=226032.


(Kilde: Ismo Savolainen, Finland Tietoviikko, IDG.net)




    IT-JOB
    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Brother Nordic A/S
    Import og engroshandel med kontormaskiner.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere