SMS-tjenester kan ikke tjene penge

Det er svært at tjene penge på overtakserede SMS'er i Danmark. Selv om der sælges op mod 20.000 SMS'er om dagen, er det slet ikke nok til at brødføde de omkring 50 danske SMS-tjenester.

Forventningerne til SMS-underholdning på mobiltelefonen har været alt for store. Det må branchen i dag erkende. Selv om der dagligt sælges mellem 15.000 og 20.000 overtakserede, er det langt fra nok til at skabe jubel hos de omkring 50 danske SMS-tjenester. Markedet er langt mindre end man forventede, skriver B.T.

- Selvom 20.000 daglige købere egentlig er ganske mange, så er det slet ikke i den størrelsesorden, som vi havde forventet, siger Jesper Gettermann der er marketingchef hos kommunikationsfirmaet Telecom Scandinavia til avisen.

Ifølge Jesper Gettermann stammede den tidlige optimisme fra en sammenligning det norske norske marked, hvor man omsætter for 400-500 millioner kroner årligt. Her kan Danmark slet ikke følge med. Danske brugere er mindre villige til at betale penge for logoer, ringetoner eller ikoner til mobiltelefonen. Jesper Gettermann mener at det var den erotiske underholdning på mobilen som satte gang i salget i Norge - i Danmark må man ikke vise seksuelle akter eller voldelige ting via SMS.

Han spår, at der om et halvt år kun er 10 firmaer tilbage, af de omkring 50 der eksisterer i dag.
- Konkurrencen er så stor, at mange allerede nu er ved at sige tak for kampen. Mange bliver nødt til at se sig om efter andre forretninger. Det bliver kun de store spillere, og dem der har noget mere i posen inden for mobiltjenester, der overlever. De håbefulde iværksættere, der hver har skudt omkring en million kroner i opstartsfasen, vil få det sværrest, siger Jesper Gettermann til B.T.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere